Mesi i njegove lopte

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.04.2015.
21:42
Izvor: Sportske.net

Većina fudbalera sposobna je da vam do detalja opiše svaki postignut het-trik ali Lionel Mesi ne spada u tu grupu. Posle 32 het-trik u karijeri Argentinac više ne pamti kako ih je postigao.

Beta/AP Photo/Angel Fernandez
Beta/AP Photo/Angel Fernandez

Povezane vesti

Prva zvezda Barselone priprema se za četvrtfinalne mečeve Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom nadajući se da će svojim umećem uspeti da pomogne timu na putu ka plasmanu u samu završnicu elitnog takmičenja.

Postići het-trik na bilo kojoj utakmici nije lako a o tome koliko je teško dati tri gola na jednom meču Lige šampiona ne treba trošiti reči.

Argentinac je tokom karijere postigao 32 het-trika i logično je što se pojedinih i ne seća. U svojoj kolekciji ima 32 lopte koje je dobijao nakon svakog datog het-trika i one mu pomažu da se ne zabroji.

"Te lopte držim u svojoj kući zajedno sa trofejima. Razmišljao sam šta bih mogao da uradim sa njima, za sada ih držim u staklenim kutijama dok ne dobijem dobru ideju" objašnjava Mesi.

Lionel Mesi postigao je 277 golova za Barselonu od čega 96 kroz het-trikove. Kada pogledate cifru, jasno je zašto se ne seća svih het-trikova.

Lionel Mesi

"Dok govorimo na tu temu moram da priznam da se ne sećam. Morao bih da ih pogledam ili da mi ih neko opiše kako bih se setio" priznaje Mesi.

Ipak, postoji jedan koji se ne zaboravlja. Onaj dat Real Madridu u "El Klasiku".

"Onaj protiv Real Madrida u remiju rezultatom 3:3 je nezaboravan. On ima posebnu težinu i mesto u mom srcu" zaključuje Mesi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke