Mesi i Nejmar za trijumf Barse na "Valjekasu"

Autor: Boban Filipović
subota 04.10.2014.
19:56
Izvor: Sportske.net

Katalonci u sedmom kolu Primere upisali svoju šestu pobedu i vratili se na čelo tabele. Još uvek nisu primili gol, Klaudio Bravo oborio rekord!

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Rajo Valjekano je poznat kao jedna od retkih ekipa koja se nadigrava sa favoritima, protiv Barselone se retko ko ovajdi iz takvog pristupa, tako je bilo i ove večeri iako je domaćin krenuo veoma angažovano i prvi stvorio prilike za gol.

Gosti su ipak slavili na "Valjekasu" rezultatom 2:0 i vratili se na lidersku poziciju na tabeli.

Na prvi gol se čekalo 35. minuta, Đerar Pike je ispucao jednu loptu daleko na protivničku polovinu, Leo Mesi je umakao pažnji odbrambenih igrača domaćina, stuštio se ka golu i maestralno, lob udarcem, doveo Barsu u vođstvo.

Minut i po kasnije, Rajo Valjekano ponovo kapitulura, Munir El Hadadi je divno odigrao za Nejmara u prostor, Brazilac je neuhvatljiv za čuvare i šalje loptu u samo ćoše - 0:2.

Munir je imao priliku da do odlaska na odmor postigne i treći gol za goste iz Katalonije, nije bio precizan.

Rajo je na isteku sata igre imao šansu da se preko Lea Baptistaa vrati u meč, brazilski napadač nije bio precizan, a samo minut kasnije Morsiljo dobija drugi žuti karton što je dodatno umanjilo šanse ekipi iz madridskog predgrađa da ostane neporažena.

Mesi je imao još nekoliko prilika da učini pobedu ubedljivijom, ali mreža se do kraja meča nije više tresla.

Golove pogledajte OVDE.

U sudijskij nadoknadi Rajo ostaje sa dva čoveka manej na terenu, drugi put je opomenut i Akvino.

Golman Barse Kladuio Bravo večeras je na "Valjekasu" postao rekorder, nije primio gol u prvih sedam kola Primere, što računajući sa prošlom sezonim dovodi do brojke od 651 minuta bez prmljenog gola.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke