Mesi - Hoće li ovo biti sezona karijere?

Autor: Boris Jovanović
utorak 23.09.2014.
10:48
Izvor: Sportske.net

Ako se pogleda statistika Lea Mesija u prvih pet mečeva nove sezone, on je i dalje najbolji igrač Barselone. Ono što je novo su asistencije!

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Ako ste gledali Lea ove sezone, složićete se, mnogo je svežiji i gladniji mečeva nego prošle sezone.

Kao da mu je Mondijal, odnosno izgubljeno finale pojačalo apetite na klupskom planu. Mesi ne daje toliko golove, ali je čovek odluke, kroz asistencije.

Sezonu je počeo golovima protiv Elćea, dao ih je dva, a onda je počeo da igra za druge.

Na "Madrigalu" je spakovao gol Sandru, pa je onda isto učinio dva puta Nejmaru protiv Baskijaca. Onda je izveo slobodnjak posle koga je Pike srušio Apoel na startu Lige šampiona.

Mesi se tu nije zaustavio, pripremio je golove Nejmaru i Sandru, promašio penal i jednom se upisao u strelce.

Dakle, u pet mečeva sezone je neverovatni Mesi dao tri gola i imao čak šest asistencija.

Drugim rečima, od 12 golova koje je Barselona postigla od početka sezone u Primeri i Ligi šampiona, Mesi je učestvovao u devet!

Takva statistika je neverovatna, iako je on i ranije bivao asistent. Ipak, nekako se čini da je njegova igra bogatija, da je mnogo više timski čovek nego ranije što ga tek čini opasnim.

Ako to uporedite sa njegovim arhi-rivalom Ronaldom, Portugalac je dao od početka sezone dao šest golova, ali je imao samo jednu asistenciju, protiv Bazela za Benzemu.

Leo će protiv Malage pokušati da nastavi niz, ali bi gol značio i jubilej, 400. pogodak za Barselonu i Argentinu. Do sada je od debija protiv Espanjola na "Monžuiku" u oktobru 2004. za nepunih 10 godina dao 357 golova za Barselonu i 42 za Argentinu.

Ako ponovimo da ima 27 godina i ko zna još koliko velikih sezona pred sobom, Leu je samo nebo granica.

Na njegovoj meti je rekord Telma Zare, najboljeg strelca u istoriji Primere. Ovaj fudbaler koji je do vrha večne liste stigao kao igrač Bilbaoa je postigao 251 gol u španskoj eliti. Mesi je na 246, i mogao bi vrlo lako da u "El Klasiko" 25. oktobra uđe kao najbolji strelac u istoriji Primere. Naime, do tada, uz Malagu, Barselona igra sa Granadom, Rajom i Eibarom, dakle četiri meča u kojima će se od Mesija očekivati da daje golove.

Ili bi on ipak da nastavi sa asistencijama?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke