Mesi, a da nekom drugom prepustiš penale?

Autor: Boris Jovanović
sreda 25.02.2015.
10:13
Izvor: Sportske.net

Leo je bio odličan i protiv Sitija, ali je propustio šansu da dotuče engleskog šampiona. Nije čudo, pogotovo ako pročitate ove podatke.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Leo Mesi je promašio svoj treći penal u Ligi šampiona, stigao je Kristijana Ronalda, Figa i Ševčenka. Više puta su sa bele tačke bili neprecizni samo Tijeri Anri koji je promašio pet puta i Van Nistelroj sa četiri.

Ali, ono što bi više trebalo da zabrine Argentinca je broj nerealizovanih jedanaesteraca u poslednjih par sezona. Računajući i utakmice za Argentinu, Leo je davao svaki drugi penal, samo 5 od 10 je pretvorio u golove.

Neizbežno je poređenje sa Ronaldo, on je od 59 penala za Real promašio 5, Mesi je od isto toliko sa Barsom bio neprecizan čak 13 puta!

Kada se pogledaju samo penali za Barsu nije dao 4 od poslednjih 7, što je očajna statistika. Niko mu neće zameriti, sinoćnja utakmica je tek drugi put u sezoni, da u dva meča u nizu (Malaga i Siti) nije dao ili namestio gol.

Koliko je uticao promašeni penal?

"Imamo šansu jer je ostalo 2:1", hrabri se Pelegrini.

Međutim, u prvom poluvremenu je dobio lekciju karijere, Barsa je dominirala, a upravo je Mesi dirigovao igrom, delio lopte kao rukom, on je započeo akciju posle koje je Alba asistirao Suarezu za gol.

Uz to, Mesi je oduzeo sedam lopti, samo su štoperi Pike i Maskerano dobili više duela, što je pomalo zapanjujući podatak.

U svakom slučaju, Mesi je suviše veliki autoritet da bi nekom drugom prepustio penal, pa će sigurno preuzeti odgovornost i sledeći put. U to se možete kladiti...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Далибор воли Бајерн
Wednesday, 25.02.2015
11:16

Ja, Dalibor Živković iz Zaječara ovom prilikom priznajem da sam grešio kada je Mesi u pitanju. Najbolji je bez premca! A CR i nije nešto, realno...

avatar
ACM<3
Wednesday, 25.02.2015
14:12

Istu sam gresku pravio za vrijeme Barsine dominacije...Kad smo svi bili ljubomorni na njih...Ali posle nekog vremena shvatis da je to potpuno druga dimenzija..Ronaldo je strasan,ubica,radan,profesionalan itd itd ali nije Messi....Samo je Messi Messi ! :D

avatar
salle80
Wednesday, 25.02.2015
14:52

E vala i ja tebi da dam jedan plus u zivotu za ovakvu iskrenu izjavu :D Ma dao bih ti 100 ali samo jedna moze :D