Meša ostaje za kormilom "Zmajeva"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.11.2015.
17:40
Izvor: Sportske.net

Uprkos neuspehu koji je reprezentacija Bosne i Hercegovine doživela u baražu za Evropsko prvenstvo selektor Mehmed Baždarević poručio je da neće napustiti klupu "Zmajeva" iako su to neki pomislili na osnovu izjava posle meča u Dablinu.

BETA/AP Photo/Amel Emric
BETA/AP Photo/Amel Emric

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj pošto je nakon remija sa Republikom Irskom u Zenici (1:1) u Dablinu poražena sa 2:0.

Odmah nakon utakmice selektor "Zmajeva" Mehmed Baždarević izrazio je tugu i nezadovoljstvo zbog neuspeha u baražu, a neki mediji su na osnovu video snimka konferencije za medije u Dablinu zaključili da će popularni Meša podneti ostavku.

Strateg Bosne i Hercegovine objasnio je šta je mislio pod rečenicom "prestao bih da radim" i istakao da nema nameru da se povuče.

"Kada sam to rekao na konferenciji mislio sam na činjenicu da su mi se snovi srušili, kako bih najradije otišao iz fudbala. Ipak nakon prospavane noći, kada se emocije slegnu, shvatite kako iz ovog moramo samo izaći jači" kazao je Baždarević.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine ponovio je da neuspeh u baražu uslovljava emotivno pražnjenje, ali je poručio da se mora dalje.

"Godinu dana koliko smo u ovom projektu, bili smo tako blizu našeg cilja. Sasvim je normalno da se čovek razočara. Ja čvrsto verujem da u narednom periodu možemo popraviti stvari" zaključio je Baždarević koji će "Zmajeve" voditi u kvalifikacijama za Mundijal.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine smeštena je u kvalifikacionu grupu "H" sa selekcijama Belgije, Grčke, Estonije i Kipra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke