Mertezaker dobio posebnu funkciju u Arsenalu

Autor: Beta Beta
petak 07.07.2017.
16:52
Izvor: Beta

Fudbaler Arsenala Per Mertezaker odigraće još jednu sezonu u Premijer ligi, a po završetku karijere predvodiće fudbalsku akademiju tog londonskog kluba.

BETA/AP Photo/Rui Vieira
BETA/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Trener Arsenala Arsen Venger reka je danas da je Mertezaker "odličan primer mladim igračima i da ozbiljno razmišlja o utakmicama".

On je dodao da će Mertezaker biti inspiracija svakome ko je povezan sa Arsenalovom akademijom, koju obuhvataju ekipe starosti do 16 i 18 godina. U Arsenalovoj fudbalskoj akademiji treniraju deca od devet godina i starija.

Mertezaker (32) je 2011. godine iz Verdera rešao u Arsenal, za koji je do sada odigrao 210 utakmica i postigao osam golova.

On je za reprezentaciju Nemačke odigrao 104 utakmice i postigao četiri gola, a iz državnog tima povukao se na leto 2014. godine, posle osvajanja Svetskog prvenstva u Brazilu.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Everton FC
Friday, 07.07.2017
17:36

Surovi profesionalac, samo Nemci imaju tako disciplinovane igrace

avatar
Sporske me ugasile
Friday, 07.07.2017
17:10

Venger voli da je okruzen ljudima kojima veruje,bez obzira da li su dobri igraci ili ne. Tako je zeleo i Artetu kada je ovaj zavrsio karijeru ali je on otisao u Siti. Siguran sam da ce i Koscelni dobiti neku funkciju kada zavrsi karijeru.