Memento Memo

Autor: Boban Filipović
petak 15.05.2015.
16:32
Izvor: Sportske.net

Čovek koji je zadivio svet svojim bravurama na prošlogodišnjem Mondilaju u Brazilu nije uvršten na spisak selektora Meksika Erere za ovogodišnji Kopa Amerika.

Beta/AP Photo/Themba Hadebe
Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Giljermo 'Memo' Očoa je već sada "zaboravljeni as", iako se pre nepunih godinu dana o njemu govorilo kao jednom od najboljih golmana današnjice.

Nakon brilijantnih partija na Svetskom prvenstu u Brazilu, 'Šestoprsti' Meksikanac odlazi u Malagu (zbog ispadanja Ažaksjoa iz francuske Lige 1), što je, ispostaviće se, bila velika greška.

Za Andalužane je u ovoj sezoni zabeležio tek pet nastupa, svih pet u Kupu Kralja, u Primeri nije ni debitovao.

Karlos Kameni je neprikosnoven među stativama, trener Malage Havi Garsija ima daleko više poverenja u iskusnog Kamerunca no u Mema.

Šuškalo se zimus da bi Očoa mogao da spasi sezonu odlaskom na pozajmicu u neki drugi klub, neki mediji su spekulisali da je Liverpul zainteresovan da ga kupi, ali on je ostao na jugu Španije i redovno 'grejao čamovinu' na klupi Malage.

Zbog takvog spleta okolnosti Memo je izgubio mesto i u reprezentaciji. Njegovog imena nema na spisku selektora 'Sombrerosa' Migela Erere za Kopa Amerika.

Tri golmana koje će "Vaška" voditi u Čile su Korona, Talavera i Ernandez. Inače, Meksikanci su u smešteni u grupu A, gde su još domaći 'Rohosi', Ekvador i Bolivija.

Nećemo biti u prilici da uživamo u Očoinim čudima ovog leta, a s obzirom da ima 30 godina, možda i više nikada na nekom velikom takmičenju.

Stoga nam ostaje samo da se sećamo njegovih bravuroznih intervencija sa prošlogodišnjeg Mondijala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bard fudbala
Monday, 25.05.2015
10:39

Da mi je samo znati sta je on mislio kad je dolazio u Malagu,to nikako ne mogu da shvatim.

avatar
Barca4ever
Friday, 15.05.2015
22:34

Ima izuzetne reflekse a selektor bi trebao da ima nesto a to je tri prsta obraza.

avatar
Volem Vosu
Friday, 15.05.2015
18:26

Kako je covek branio svetsko,ocekivao sam da ode u neki klub i da bude standardan i pokaze da li je to bila trenutna forma ili je klasa,a on u Malagi trune,ne kontam. U reprezentaciji je moralo biti mesta za njega,bez obzira sto nije igrao,sta je sve uradio za Meksiko na svetskom.

avatar
Coleman
Friday, 15.05.2015
17:41

Jedan od najgotivnijih igraca na SP.

avatar
Friday, 15.05.2015
17:27

Ne shvatam zasto ga je Malaga kupovala kad covek konstantno greje klupu...Takodje ne shvatam zasto ga ovaj praznoglavi nije pozvao u repku. Spasio je Meksiko SRAMOTE protiv Brazila i na kraju je ostalo nereseno.

avatar
Los Vikingos
Friday, 15.05.2015
17:07

Ovo je smesno, mozda Ochoa ne brani ove sezone tako dobro, ali je na SP dosta puta spasio Meksiko i verujem da je bolji od ove gore trojice.