Mbođ ne može bez Srba ni u Žalgirisu! Stigao i Ljujić i odmah oduševio!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.07.2016.
20:35
Izvor: Sportske.net

Mladi srpski fudbaler Matija Ljujić nedavno je prešao iz Rada u Žalgiris i nije mu mnogo vremena trebalo da oduševi sve u Viljnusu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

On je već na svom debiju, u duelu sa ekipom Trakaije u prvenstvu Litvanije, uspeo da se upiše u strelce, pošto je prethodno posle samo tri dana na probi zaradio ugovor.  

''Mnogo mi znači što sam postigao gol na debiju i ujedno na derbiju sa ekipom koja nam je bežala četiri boda. Sada smo im prišli na bod, očekujemo njihov kiks ili novi međusobni duel'', naglasio je Ljujić.  

Matiji, koji je ponikao u Partizanu, privikavanje na novu sredinu je lakše palo jer mu je jedan od saigrača Andrija Kaluđerovića, uz još trojicu igrača sa ovih prostora.

''Imamo mnogo dobrih igrača koji su reprezentativci, ali mi je lakše jer je Andrija sa mnom, a u ekipi imamo i jednog fudbalera iz Bosne i Hercegovine, kao i dvojicu iz Hrvatske. Za sada je sve kako treba. Želeo sam da se oprobam u inostranstvu. Ovo je odlična sredina za mene, imam odličnu podlogu, mogu da napredujem i sazrevam kao igrač'', istakao je Ljujić.  

U prvenstvu Litvanije je trenutno pauza, a posle 16 kola Žalgiris drži drugo mesto na tabeli, sa bodom manje od Trakaija.

Tu pauzu fudbaleri litvanskog kluba koriste da bi se što bolje spremili za kvalifikacije za Ligu šampiona, gde ih u drugom kolu čeka Astana.  

''Žalgiris je najbolji klub u Litvaniji. Želimo odbranu titule i Kupa, kao i prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Sada smo u Sloveniji, gde imamo tri kontrolna meča sa jakim protivnicima, posle kojih ćemo videti kakve su nam šanse protiv Astane, koja je odlična ekipa'', rekao je Ljujić.  

Fudbalere Žalgirisa prva utakmica sa Astanom čeka 13. jula u Viljnusu, a revanš je na programu nedelju dana kasnije u prestonici Kazahstana.

Član ovog kluba je i bivši defanzivac Zvezde Mamadu Mbođ, koji je na svom Instagram profilu ovako predstavio, u šaljivom tonu, naravno, ''balkanski'' deo ekipe Žalgirisa.


Balkan mafia in Zreče 🇸🇮

A photo posted by Papi Mbodj (@mamadou_mbodj) on Jun 29, 2016 at 12:36pm PDT

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke