Mažić: ''Dobro je što je Srbija makar i kroz suđenje bila na EP''

Autor: Beta Beta
nedelja 10.07.2016.
17:11
Izvor: Beta

Fudbalski sudija Milorad Mažić rekao je danas da je dobro što je makar i kroz sudjenje srpski fudbal bio prisutan na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i da mu je drago zbog podrške koju dobija od srpske javnosti.

Beta/AP Photo/Ariel Schalit
Beta/AP Photo/Ariel Schalit

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije nije učestvovala na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, ali je Srbija imala svoje predstavnike prego sudije Milorada Mažića i njegovih pomoćnika Milovana Ristića i Dalibora Đurđevića, odnosno dodatnih pomoćnika Nenada Đokića i Danila Grujića.

Srpske sudije su na turniru sudile utakmice Švedska - Irska, Španija - Turska i Mađarska - Belgija i bili su medju najozbiljnijim kandidatima da sude večerašnje finale.

"Obavili smo razgovore sa pojedinim članovima Sudijske komisije Uefa i saopšteno nam je da smo kvalitetno obavljenim poslom zaslužili da se nadjemo u konkurenciji za poslednji meč na šampionatu. Verovao sam u takav epilog jer sam imao odličnu saradnju sa kolegama.

Na fizičkom i psihološkom planu bili smo spremni za jako takmičenje. Dobro je što je srpski fudbal bio prisutan u Francuskoj, pa bilo to i kroz suđenje. Ako smo uspeli da doprinesemo boljoj opštoj slici srpskog fudbala u Evropi, uradili smo veliki posao"
, rekao je Mažić za sajt Fudbalskog saveza.

Večerašnje finale (21) izmedju Francuske i Portugala sudiće Englez Mark Klatenburg, a osim njega i Mažića u konkurenciji je bio i Madjar Viktor Kasai.

"Da li nam je žao, jeste, ali moram biti do kraja iskren i reći da je velika stvar što smo ostali gotovo do poslednjeg dana takmičenja, medju trojicom kandidata za sudjenje finalnog meča", rekao je Mažić.

On je naveo da je u razgovoru sa porodicom i prijateljima osetio deo atmosfere i da mu je drago zbog podrške srpske javnosti.

"Potrudili smo se da na dostojan način predstavljamo državu Srbiju i srpski fudbal. Posle svega, ranije SP u Brazilu, sada EP u Francuskoj, velikog broja evropskih klupskih utakmica, postoje planovi za budućnost, jer čovek bez plana ne zna gde će stići, ni šta mu valja činiti. Nova sezona, novi izazovi, a nadam se da ćemo u budućnosti dostići većinu stvari koje su nam u prethodnim izmicale u poslednji čas", naveo je Mažić.

On je rekao i da veruje da će reprezentacija Srbije uspeti da se vrati na medjunarodnu scenu.

"Ubeđen sam da će reprezentacija sa selektorom Slavoljubom Muslinom, u predstojećim kvalifikacijama za SP u Rusiji, uspeti da vrati Srbiju među fudbalski krem", dodao je Mažić.

Upitan o sudjenju na turniru u Francuskoj, Mažić je rekao da Uefa ništa nije želela da prepusti slučaju.

"Uefa je angažovala dvojicu analizatora u želji da suđene bude još bolje. Nijedan potez nije bio suvišan, ni prepušten improvizaciji. Svaka slučajnost je bila isključena", rekao je Mažić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke