Matićeva statistika raspametila navijače Junajteda, da li je Konte na ovo računao?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 01.08.2017.
09:04
Izvor: Sportske.net

Prvo je bilo dosta skepse, međutim jedan podatak pokazuje da su sve kritike jednostavno nerazumevanje fudbala.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Nemanja Matić je sa dosta skepse dočekan među navijačima Junajteda, mnogi smatraju da su za taj novac mogli da dobiju boljeg igrača.

Međutim, analize koje su usledile nakon što je posao okončan pokazaju da je Murinjo vrlo dobro znao šta dobija i da jasno zna ulogu Srbina u svom sistemu.

Matić će na više načina unaprediti igru Mančester Junajteda, ne samo u defanzivi. Naime, panel BBC u jednom od radio programa je izneo veoma zanimljivu statistiku.

Srbin je prošle godine, u šampionskoj sezoni Čelsija imao sedam asistencija što je više nego bilo koji igrač Junajteda.

To govori u prilog tezi da nije jednostran, niti da će mu jedini zadatak biti da rastereti Pogbu defanzivnih obaveza.

Da se grafički podsetimo kako bi sve to moglo da izgleda.



Što se Antonija Kontea tiče, priča se da je prodajom Matića želeo da stavi pod još veći pritisak Čelsi kada je u pitanju kupovina igrača. Naime, on sada ima samo 17 fudbalera na koje ozbiljno računa pred početak sezone, što je, jasno, nedovoljno za ozbiljnije stvari.

Već je u svom stilu upozoravao na scenario druge Murinjove sezone pre par godina, što mu je donelo i prepiriku sa Portugalcem, biće zanimljivo videti kako će Roman Abramovič reagovati do kraja prelaznog roka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Medison
Tuesday, 01.08.2017
15:50

Znaci ovako strucnjaci Murinjo je doveo Matica zato sto od njega se traze REZULTAT ODMA, a to i Murinjo radi pravi sampionski tim ko razume u redu ko ne nek pise glupe komentare

avatar
Nikola RED_DEVIL
Tuesday, 01.08.2017
15:04

Dobili smo odlicno pojacanje, kvalitetnog veznog nismo imali jos od odlaska Fergusona, uvek smo se provlacili sa starim Kerikom ili stavljali igrace kojima to nije prirodna pozicija, a sad smo dobilki Matica zverinu, sa njim smo dobili 2 pojacanja- njega i Pogbu! Ko razume shvatice :) A godine su odlicne za zadnjeg veznog, on ce jos 3-4 sezone moci da najvecem nivou da odigra :D GGMU !

avatar
chaki
Tuesday, 01.08.2017
14:40

Ako osvojite ligu u naredne dve godine nece biti mnogo

avatar
Маркус19
Tuesday, 01.08.2017
12:49

Знамо да је скоро 50 милиона евра много за готово 30-огодишњака, али добили смо одличног играча, доброг у свом послу, са искуством играња у Енглеској, и у Лиги Шампиона. То је одличан посао. Сигуран сам да ће Матара да покаже зашто је доведен!!

avatar
Nikola RED_DEVIL
Tuesday, 01.08.2017
15:05

On ima 29 godina, moze na najvecem nivou da odigra jos 3-4 sezona minimum ! Nismo imali kvalitetnog zadnjeg veznog jod od SAFA.

avatar
Jon Dahl Tomasson
Tuesday, 01.08.2017
12:42

Ovo će dati Pogbi i Ereri više prostora u igri. A Matara će one touch pasovima i dugim loptama da raspameti.

avatar
ANDY_COLE#18
Tuesday, 01.08.2017
12:30

Ma to su neozbiljni i zavidni likovi. Ovakvog igrača dugo nismo imali, on treba da čuva leđa Hereri i Pogbi kao osnovni zadatak uz to pomaže odbrani. Niko neće traziti da on kreira igru međutim, definitivno je da nije klasičan zadnji vezni koji ide na snagu bez mozga. Zna uposliti saigrače što je plus, i šut mu je solidan npr kad povuče napred pa ima otvoren prostor. Da li je Konte odnosno Čelzi pogrešio? Vidjećemo kako sezona bude odmicala. Glavni problem Čelzija je manji roster, LŠ, PL, kupovi utakmica bezbroj. Klupa je ponekad ključ uspeha. Eno Realova od završene sezone, imali MORATU, RODRIGEZA, Kovačića, Danila, Vaskeza, Iska. Skoro svaki od njih ima mjesta u 95% top klubova. Siti mi se čini kao ekipa koja bi mogla mnogo u nadolazecoj sezoni, klupa za poželit, prvi tim sa onim bekovima, Silvom, Agueron i onim Brazilcem prejak.. Liverpul .. da ostane Kutinjo sasvim realne šanse za vrh mada i njima fali pouzdanija klupa ali to nadoknađuje time što je Klop otac sa onim fudbalom, Arsenal s Lakazetom, dobili nekog ko će najbolje pokazati šta znači Ozilu kad je ispred pokretljiv napadač. Moj Junajted da ne hvalim puno ali borba za vrh ako se odbrana pojača sasvim realna, klupa posle Sitijeve po meni i najraznovrsnija, Lukaku, Matić, Orije ( 95% potpisuje) .. Ne mogu dočekati Pl. :)

avatar
NIKE
Tuesday, 01.08.2017
11:20

Ma kakva statistika, ljudi svaki meč sam Matiću i Kejhilu psovao po 10ak minuta radi tromosti, jedmostavno nemaju brzinu za ovu formaciju, Kejhil je dao 7 golova - najviše od svih stopera lige, ali je kriv za isto toliko, Matić nam je bio najslabija karika u vezi, sjetite se kako nam je Tottenham dao sve golove - Eriksen okrene Matića i slijedi centaršut na Dele Alija i svaki gol smo primili tako. Kante je u jednoj akciji stizao i po 3 puta da otme loptu protivniku, dok Matića jednom zaobiđu i on se više ne stiže vratiti, Bakayoko nije bolji od njega, ali je mnogo brži i to je najvažnije, isto i Rudiger od Kejhila, u ovoj formaciji 343, brzina je ključna, vidjeli ste na primjerima Pedra, Mozesa, Kantea, Aspija... a mane su bili Matić i Kejhil i tko god je pratio plavce prošle sezone mora se složiti samnom.

avatar
Маркус19
Tuesday, 01.08.2017
12:51

Ја не схватам вас, челсијеве навијаче? Док је био у Челсију, давао голове, стварао шансе, добро бранио свој гол, све добро радио, онда је био добар. Сад, кад је продат ривалу, одма пљујете. Лош вам је то посао малишани

avatar
Sh
Tuesday, 01.08.2017
13:08

Zasto jednostavno se ne zahvalite coveku na svemu sto je uradio za vas i pozelite srecu u buducnosti nego ga pljujete i pricate kako je bio los? Kakav klub takvi i navijaci, zalosno..

avatar
lamps8
Tuesday, 01.08.2017
11:09

doveli smo povredjenog bakajoka,moramo sada sto pre da dovedemo jos jednog veznog igraca,a matic je odlican igrac ali ne veruje mu konte previse.

avatar
vidakovic87
Tuesday, 01.08.2017
10:18

Matic je igracina,a to ce i pokazati!!!

avatar
Ashburton Grove
Tuesday, 01.08.2017
10:02

Matic je pravi igrac za Murinjov sistem, zato bi ga platio i 100 miliona da treba...

avatar
(anti)talentovan lik
Tuesday, 01.08.2017
09:38

Definitivno mislim da se Celsi preracunao. Ako Junajtedu ona trojica prorade u veznom, a Lukaku se dobro uklopi u napad, Junajted automatski postaje minimum 2.-3. favorit za osvajanje PL i pored igranja LS. Za te pare definitivno nisu mogli da nadju boljeg igraca za tu ulogu od Matica. Pazite, koliko sam ja mogao da uocim prosle sezone, Junajted je imao vanserijsku odbranu, a napad je potpuno podbacivao u zavrsnici akcija na vecini utakmica koje su zavrsene porazom ili remijem. Bice oni jako, jako nezgodni ako Murinjo uklopi ekipu i nadje dobar sistem. Mislim da je bilo bolje Celsiju da jednostavno ostavi Matica u ekipi makar kao 2.-3. opciju (pogotovo zbog cinjenice da Celsi trenutno bas i nema najduzu klupu) ako su ga vec vidjeli kao nepotrebnog ili da ga prodaju van PL, pa i za malo manje pare.

avatar
ADIS-M-UNTD
Tuesday, 01.08.2017
11:41

Vidim da si navijac Liverpula ali si potpuno u pravu..Junajted da je 50 % manje promasivao bili bi u top 4...sad imamo odlicnu sredinu i pojacanu odbranu jos kad se Roho vrati bice to tip top u odbrani. Rashword godinu stariji dostaje je radio na zavrsini vidjelo se na priremama nije promasivao zicere. Lukaku je odlican i pokretljiviji od ibrahimovica.pogba ce postati ofanzivan kao i hetera dolaskom matica...jos to krilo i lijevi bek...mada od beka nema nista ali perisic je jako blizu pokazao je sa je dobar igrac na pripremama.

avatar
lonchy2909
Tuesday, 01.08.2017
13:54

Svaka cast, odeo mi rijeci iz usta.

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 01.08.2017
09:35

Matic je tata , MU sad ima odlican tim za engleske uslove

avatar
jack wilshere
Tuesday, 01.08.2017
09:16

Nije lose za tromog igraca, aa Kinze?? nJos sad dosao Bakajoko, koji ne zna pogoditi igraca na pet metara, hocete uzivati...