Matić: "Premijer Liga je prioritet"

Autor: Stevan Milovanović
sreda 11.02.2015.
12:06
Izvor: Sportske.net

Iako Murinjo do sada nije osvojio Ligu šampiona sa Čelsijem, fudbaler sredine terena ističe koji je prioritet kluba ove sezone.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Jedini put kada je Čelsi osvojio Ligu šampiona je bilo pod vođstvom Roberta di Matea 2012. godine. Ove sezone je Čelsi za sada stigao do osmine finala, gde će narednog utorka igrati protiv PSŽ-a. Pored toga, očekuje ih i duel protiv Totenhema u finalu Liga kupa.

I dalje igramo u tri različita takmičenja, ali iskreno, za nas je najvažnija Premijer liga zbog naših navijača.“, izjavio je Nemanja Matić, 26-godišnji fudbaler sredine terena, za engleske medije.

Poslednji put Čelsi je bio prvak u sezoni 2009/2010. Lideri Premijer lige igraju večeras protiv Evertona, i očekuje se povratak Fabregasa nakon povrede, dok je Dijego Košta suspendovan i za ovaj meč. Matić takođe ističe da se u poslednje dve utakmice video nedostatak Fabregasa i Košte, ali da je Čelsi i bez njih veoma jak tim.

Znamo da su nam falili Fabregas i Košta, ali imamo 25 fudbalera u timu i veoma sam srećan jer su svi pokazali da mogu da igraju u svakom trenutku i da se na njih može uvek računati. Nije bitno ko igra, mi se borimo za tim i to je najvažnije. Protiv Aston Vile smo još jednom pokazali da Čelsi igra kao tim i da se ne oslanja na individualce. Želimo tako i da nastavimo.“, izjavio je talentovani fudbaler.

Takođe, Romelu Lukaku će prvi put igrati na Stamford Bridžu nakon što je letos prešao u Everton za 28 miliona funti.

Romelu je fantastičan napadač. Veoma je snažan. Potrudićemo se da ga zaustavimo iako će on biti posebno motivisan pošto će igrati protiv bivšeg kluba.“, dodao je Matić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
John McClane
Wednesday, 11.02.2015
20:43

Može se reći da je Stamford Bridge neosvojiva tvrđava pod vodstvom Mourinha, koji je u 90 ligaških utakmica tokom boravka u Chelseaju doživio samo jedan poraz, i to od Sunderlanda prošle sezone. Da bude još gore za Everton, njegov drugi boravak u Chelseaju je uspješniji od prvog. U prvom je imao procenat pobjeda na Stamfordu od 76%, a sada ima procenat pobjeda od 83%.nnChelseajeva uspješnost kod kuće još je impresivnija kad se uporedi sa drugim europskim klubovima. Chelsea je peta ekipa po uspješnosti na domaćem terenu još od sezone 2004/05. Imaju velikih 73% uspješnosti u domaćim utakmicama Premier lige tokom posljednjih 11 sezona.nnOvaj rekord bi sigurno bio i uspješniji da je Chelsea cijelo vrijeme vodio upravo Mourinho. Naime, Portugalac je u 90 utakmica doživio samo jedan poraz, dok je u ostalih 111 utakmica koje nije vodio Chelsea poražen 11 puta.