Matić i Fabregas – Ubitačna kombinacija!

Autor: Miloš Marković
utorak 19.08.2014.
10:47
Izvor: Sportske.net

Žoze Murinjo je kompletirao slagalicu na sredini terena, Srbin i Španac su ostavili odličan utisak.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Merio je Žoze Murinjo, merio i presekao.

Pustio je legendu kluba, Frenka Lamparda, doveo Nemanju Matića iz Benfike, a kada se ukazala prilika za to, sredinu terena kompletirao dovođenjem Seska Fabregasa.

Navijači Barselone i Arsenala, nakon sinoćne partije, samo mogu da se uhvate za glavu u neverici. Jer, Murinjo je na pravi način uposlio Seska, upario ga sa nemanjom na sredini i dobio ubitačnu kombinaciju.

„On i Matić su kontrolisali utakmicu, diktirali su tempo i intenzitet meča. Njih dvojica su birali kako će igrati – pojačaj tempo, smanji, igraj duboko, raširi igru, kontroliši igru...“, rekao je Žoze Murinjo.

I dok je Portugalac minule sezone već izneo niz pohvala na račun srpskog fudbalera koga je sa jasnom namerom doveo, ovoga puta je fokus stavio na njegovom španskom kolegi, koga želi da iskoristi na pravi način i iz njega izvuče maksimum.

A ne kao Barselona...

„U Barsi je igrao lažnu devetku, desetku i krilo, ali ja znam koja je poziciji na kojoj on može da pruži maksimum. Veoma sam zadovoljan zbog načina na koji je odigrao. Brzo razmišlja, servira sjajne lopte i odlično upošljava saigrače, pruža nam baš ono što nam je potrebno.“, istakao je Murinjo.

Upravo ovo se najbolje videlo i na neverovatnoj asistenciji Širleu. Genijalnost u trenutku, jasno je da će Čelsi sa Fabregasom, i eventualno pojačanjem u odbrani, biti i definitivno jedan od glavnih konkurenata za titulu u novoj sezoni Premijer Lige.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke