Matić bolji i od Makelelea?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.10.2014.
12:16
Izvor: Sportske.net

Ne prestaju pohvale na račun našeg Nemanje Matića u ostrvskim medijima. Najnovije mu je uputio nekadašnji trener Liverpula Grem Sunes.

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Uoči današnjeg velikog derbija na Old Trafordu, između Mančester Junajteda i Čelsija, Nemanja Matić je od strane Grema Sunesa označen kao jedan od glavnih aduta ekipe Žozea Murinja.

Šezdesetjednogodišnji Sunes, koji je vodio Liverpul od 1978. do 1984. godine, prosto je opčinjen igrom i ponašanjem Matića na terenu.

''Možda samo kada igrate sa njim, možete da shvatite koliko je zapravo on dobar igrač. On je baš ono što je Arsenalu trebalo, ili možda Liverpulu, ili Mančester Junajtedu...'', piše između ostalog Sunes u svojoj kolumni za ''Sandej Tajms''.

Nastavljajući sa komplimentima na račun srpskog reprezentativca, Sunes čak tvrdi i da je Nemanja Matić bolji i od dugogodišnjeg veziste Čelsija i reprezentativca Francuske Kloda Makelelea, koji je svojevremeno, od 2003. do 2008. godine bio dominantan na toj poziciji.

''Matić je bolji od Makelelea, bolje se kreće na terenu, ima raznovrsnije pasove. Takođe, ima tek 26 godina, ali već dominira na svojoj poziciji u veznom redu, baš kao i Sesk Fabregas'', istakao je Sunes.

A prvu priliku da opravda sve ove pohvale, Nemanja Matić će imati danas od 17 časova protiv Mančester Junajteda.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke