Marsej nastavlja da gazi, PSŽ na -7!

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 19.10.2014.
16:03
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Marseja u prvom meču koji je danas igran u Ligi 1 su lagano trijumfovali protiv Tuluza sa 2:0.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Marsej je opravdao ulogu favorita i nastavio sigurnim koracima da gazi ka tituli prvaka Francuske.

Posle odlaska Rodrigeza i Falkaa, PSŽ kao da se opustio i smatrao da će da se prošeta do nove titule, ali je Marsej pokazao zube i iskoristio slab start Parižana, tako da sada imaju čak 7 poena prednosti nad njima.

Marselo Bjelsa je skockao fantastičan tim, Marsej igra neverovatno, a danas je sve bilo rešeno već u prvih pola sata igre.

Domaćina je u prednost doveo N'Kolu u 21. minutu, na asistenciju Pajeta, a drugi gol je bio nešto najlepše što smo videli u ovom kolu u Francuskoj, a možda i u čitavoj sezoni.

Akcija je bila kao na PESu, gde je vezni red Marseja razmenio nekoliko duplih pasova, na kraju je malo falilo gostima da se odbrane, ali je Žinjak bio na pravom mestu i postigao drugi gol u 35. minutu i tako praktično rešio pitanje pobednika.

U drugom poluvremenu je bilo par šansi na obe strane, ali je domaćin iskusno kontrolisao utakmicu i lagano je priveo kraju.

Zanimljiv detalj viđen je i kada je harizmatični trener Marseja, Marselo Bjelsa, seo na kafu koju mu je prethodno doneo njegov pomoćnik.

Bivši fudbaler Crvene zvezde Pavle Ninkov odigrao je 73. minuta u ovom meču.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke