Markizio na poštedi

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 07.11.2016.
16:28
Izvor: Sportske.net

Vezista Juventusa neće biti deo reprezentacije na predstojećim mečevima protiv Lihtenštajna i Nemačke iako se njegovo ime našlo na spisku selektora Venture.

Beta/AP Photo/Darko Bandic
Beta/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Od povratka Klaudija Markizija u tabor 'Azura' neće biti ništa. Bar ne u 2016. godini.

Podsetimo da je on zbog teške povrede porpustio EP u Francuskoj, nedavno se oporavio, Đampjero Ventura je planirao da ga vrati u pogon u kvalifikacionoj utakmici protiv Lihtenštajna, koja je na programu u subotu, i prijateljskoj protiv Nemačke na 'San Siru' tri dana kasnije, ali će njegov povratak u nacionalni tim morati da sačeka do iduće godine.

Markizio još uvek nije spreman za najveće napore, pa je iz predostrožnosti odlučeno da 'preskoči' predstojeće okupljanje.

Ovu informaciju potvrdio je i Fudbalski savez Italije, a iz tog razloga Ventura će naknadno pozvati vezistu Atalante Roberta Gađilardija i defanzivca Đevove Armanda Iza.


Osim Markizija, sa prvobitnog spiska selektora je otpao i njegov povređeni saigrač iz Juvea Andrea Barzalji, a umesto njega će uskočiti Davide Astori iz Fiorentine. Iskusnom štoperu "Bjankonera" je "ispalo" rame na prvenstvenoj utakmici protiv Kjeva u Veroni i očekuje ga dvomesečna pauza.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke