Markec, na tebe je red!

Autor: Boris Jovanović
utorak 04.11.2014.
09:40
Izvor: Sportske.net

Zbog čega ne igra Lazar Marković? I kako to da su ga već proglasili za promašenu investiciju? Rodžers će mu pružiti šansu, u nevreme i u meču u kome je Liverpul prežaljen. Ali, možda je velika scena šansa da Srbin Engleze uveri da ima potencijal za velike

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Brendan Rodžers je pod baražnom paljbom medija i navijača posle potrošenog novca u prelaznom roku i slabih rezultata. Nade Liverpula da će ponoviti prošlu sezonu se se pokazale kao nerealne, a među igračima koji su na meti kritika je i Lazar Marković.

On u Njukaslu nije bio ni na klupi, Rodžers istrajava u svojim izborima, iako tim gubi mečeve. Marković je počeo tek par utakmica od kada je stigao u Englesku, nije blistao, ali ništa nije bio slabiji od Balotelija i Lamberta, recimo, čak je u nekim elementima pokazao više.

Govoreći o srpskom internacionalcu, Rodžers je rekao da je on akvizicija za budućnost, ali je problem što niko na klupi i na tribinama nije postao igrač. Ako situacija nastavi ovako da se razvija, jasno je da je bolje da je Marković ostao još sezonu u Portugalu, kao što je Oriđi recimo učinio u Lilu.

No, evo šanse. Kako se priča, Liverpul će danas izvesti izmenjeni sastav u meču protiv Reala, čeka ih Čelsi za vikend i Irac će mešati karte. U timu neće biti Džerarda, Lovrena i još par igrača iz prve postave, a poznati novinar Giljem Balag je sinoć izdiktirao sastav u kome je u startnoj postavi Lazar Marković.

Ako mu Rodžers ukaže poverenje to je mač sa dve oštrice. Liverpulu predviđaju katastrofu u toj utakmici, teško je tražiti afirmaciju protiv po mnogima najbolje evropske ekipe u ovom trenutku.

A opet, upravo su oni najveći mečevi prilika za afirmaciju.

Na drugoj strani Real će, iako imaju tri pobede biti u najjačem sastavu sa Ronaldom i Benzemom napred.

U svakom slučaju biće zanimljivo videti koliko "otpisani" mogu, a sa posebnom pažnjom mediji će pratiti baš Markovića koji je svojevremeno dovođen u vezu sa nekim španskim klubovima, ali je završio u Portugalu, a zatim u Engleskoj.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke