Manuel Nojer je najbolji na svetu!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 08.01.2015.
15:23
Izvor: Sportske.net

U konkurenciji golmana nema mu ravnog, hoće li dobiti priznanje i na globalnom nivou?

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

IFFHS, Međunarodna federacija za fudbalsku statistiku i istoriju proglasila je danas najboljeg golmana sveta za 2014. godinu.

Priznanje je PONOVO pripalo Manuelu Nojeru koji je u izboru pobedio ubedljivom razlikom u odnosu na svoje kolege i protivkandidate.

Naime, u glasanju u kome je učestvovao preko 60 fudbalskih stručnjaka iz 60 zemalja širom sveta, golman Bajerna i nemačke reprezentacije je sakupio 216 bodova, ispred Tiba Kurtoe sa 96 na drugom i Kejlora Navasa sa 46 poena na trećem mestu.

Četvrto mesto pripalo je italijanskom golmanu Đanluiđi Bufonu, koji je sakupio 26 bodova, dok preostala mesta u top 10 zauzimaju Klaudio Bravo (16), Serhio Romero (14), Giljermo Očoa (13), Petr Čeh (4), Ugo Loris i Vinsent Enijama sa po 2 poena.

Na osnovu liste može se zaključiti da je Mundijal u Brazilu imao jakog uticaja na izbor, a Manuel Nojer je svakako zasluženo na vrhu, obzirom da je sjajnim partijama vodio Nemačku do titule svetskog prvaka, a svoj klub do titule u Bundesligi i rekorda od samo 4 gola na 17 mečeva.

Svestran golman, Nojer je ove sezone skrenuo pažnju svojom ulogom libera, ne oklevajući da često izleti sa linije duboko u prostor, kako bi intervenisao.

Nemački golman je dobio vredno priznanje, potajno se nada još jednome, mnogo vrednijem. 12. januara sledi nam izbor za Zlatnu lotu, a Nojer je jedan od trojice kandiata, uz Ronalda i Mesija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PakyCFC
Thursday, 08.01.2015
16:37

Nojer je naravno zasluženo prvi, ali Kurtoa će ga stići, pogotovo pošto ima tek 22. godine.