Manćini se nameće, da li je ovo njegov sledeći angažman?

Autor: Aleksandar Vučković
četvrtak 28.04.2016.
14:04
Izvor: Sportske.net

Trener Intera iz Milana Roberto Manćini izjavio je "da bi morao" da prihvati posao selektora Italija ukoliko mu ga ponude.

BETA/AP Photo/Emilio Andreoli
BETA/AP Photo/Emilio Andreoli

Povezane vesti

Sadašnji trener Italijana, Antonio Konte, napustiće reprezentaciju nakon predstoječeg Evropskog prvenstva, a šef struke "Nerazura" je pomenut kao moguća zamena.

"Ne dobije svako priliku da trenira nacionalni tim", izjavio je Manćini za "Premijum sport".

"Raditi tamo bi bilo drugačije nego kao u klubu, ali mislim da može biti prijatno. Ako se prilika ukaže, to je posao koji prosto morate da prihvatite."

Ipak, mala je verovatnoća da će Manćini preuzetu tu ulogu, jer će ovog leta biti fokusiran na tržište transfera.

"Teško je govoriti o transferima u ovom trenutku jer ne znamo koje su nam mogućnosti. Moramo da smislimo sjajne ideje i da se nadamo da ćemo ih sprovesti u delo."

On je odgovorio i na špekulacije da je zainteresovan za svog bivšeg igrača iz Mančester Sitija.

"Jaja Ture? On je sjajan igrač, ali deo je Mančester Sitija. Fudbal je izuzetna igra, ponekad ne morate mnogo toga da menjate. Kada imate jaku osnovu, bolje je da ne pravite velike promene. Trenutno nam trebaju igrači koji su tehnički potkovani, kako bi pomogli mlađim igračima. A nije lako naći dobrog a jeftinog igrača."

On je upitan i o mogućim kineskim investicijama u klubu.

"Saning grupa? Možda su zainteresovani. Ukoliko se odluče na taj potez, to će biti za dobro Intera koji mora da se vrati u Ligu šampiona."

Italijan je upitan i o tome koji je od njegovih igrača najviše napredovao u prethodnoj sezoni.

"(Marcelo) Brozović je dosta napredovao, on može da postane vrhunski igrač. Mislim da u Seriji A nema igrača koji trče koliko on trči, a pritom imaju i njegov kvalitet. Osim njega, pomenuo bih i (Žofrea) Kondogbiu i (Ivana) Perišića."

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PoparaZarko
Friday, 29.04.2016
01:11

Ne znam na koji trik ovaj covek moze da vodi ovakve ekipe i zaradjuje milione. Takvih likova ima mnogo, pranje novca na sve strane..

avatar
Juventino SS
Thursday, 28.04.2016
17:34

Koga da vodi ovaj. Smešno.

avatar
ruud gullit
Thursday, 28.04.2016
16:01

Koga god da vodi Manco crno mu se pise. To su samo protraceni milioni za njegova pojacanja, to su vecite neke svadje, previranja. Kakav tim ima morao je da se bori za titulu.