Mančester Junajted – Ko će biti Van Galove 'bebe'?

Autor: Miloš Marković
petak 05.09.2014.
09:53
Izvor: Sportske.net

Iako je potrošio značajnu sumu novca u letnjem prelaznom roku, Luj Van Gal neće odbaciti tradicionalne vrednosti engleskog kluba koje se ogledaju u forsiranju svojih igrača. Kako će izgledati 'novi' Junajted?

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Aktivnosti sprovedene tokom letnjeg prelaznog roka na Old Trafordu javnosti su ukazali na očiglednu promenu u viziji, filozofiji i politici poslovanja.

Klub koji je naširoko poznat po različitm generacijama svojih 'beba' fokus je stavio na dovođenje skupocenih fudbalera, ali Luj Van Gal ne odustaje od tradicije. Uostalom, fudbalski stručnjaci i procenjuju da je Holanđani najbolji čovek za rad sa mladim igračima, te navijači crvenoh đavola ne treba da brinu.

Dolasci iskusnih i proverenih igrača kakvi su Di Marija i Falkao neće ugroziti napredak i razvoj mladih snaga, na koje se ipak oslanja čelični Holanđanin.

Bez obzira na prodaju Denija Velbeka, deteta kluba, iz Junajteda poručuju da će Tajler Bleket, Ris Džejms, Džejms Vilson i Sem Džonstoun biti predvodnici nove generacije, sveža krv koja će biti bačena u vatru.

Još od 1937. godine, Junajted se ponosi svojom školom i akademijom a podsećanje da je upravo Van Gal bio taj koji je u Barseloni, Bajernu i Ajaksu promovisao fudbalere kakvi su Andres Inijesta, Tomas Miler, Patrik Klajvert, Klarens Sedorf, dovoljna je garancija optimizma.

Na sadašnjem spisku igrača, Junajted kao najsjajnije bisere ima 18-godišnjeg napadača Vilsona, zajedno sa 19-godišnjim Januzajem, te defanzivce Bleketa i Džejmsa, koji su već dobili značajnu munitažu u prvom timu.

Čini se da trenutak u kome se nalazi Junajted nije toliko povoljan za 'eksperimentisanje' i kaljenje mladih igrača, ali Van Gal je jasan – svoju politiku, filozofiju i viđenje fudbala NEĆE menjati. Stoga, treba očekivati da tokom ove sezone pomenuti fudbaleri dobijaju priliku da se izbore za svoje mesto pod suncem u konkurenciji iskusnih i proverenih snaga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke