Mamić potvrdio, ove srpske igrače je hteo u Dinamu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 18.05.2017.
22:58
Izvor: Sportske.net, Arenasport

U intervjuu za Arenu sport Zdravko Mamić je istakao nekoliko veoma zanimljivih činjenica, a izdvajamo za vas njegove pokušaje dovođenja srpskih fudbalera.

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Zdravko Mamić je pokušavao otkako je prvi čovek Dinama iz Zagreba da dovede srpske fudbalere u svoj tim i istakao je da mu je veoma žao jer smatra da bi sa njima njegov tim bio daleko konkurentniji na evropskim takmičenjima.

U izjavi za Arenusport Zdravko Mamić je naveo Adema Ljajića, Andriju Živkovića i Nemanju Maksimovića kao velike mete u prošlosti, ali da niti jednog nije uspeo dobiti.

"Za Ljajića sam se našao sa njegovim agentom Furtulom i njegovim ocem u Zagrebu. Išao sam u Beograd da ga gledamo, ali se on povredio. Razgovori su zamrli, onda smo se sreli na pripremama, ali je bilo kasno", rekao je za Adema Ljajića prvi operativac Dinama iz Zagreba, najstabilnijeg tima na prostorima bivše Jugoslavije.

"Za Andriju Živkovića sam ponudio 5 miliona evra, još pre nego što je igrao u prvom timu Partizana. Nije bio zainteresovan, a i više strana je delilo njegov ugovor, pa je situacija bila veoma teška."

Smatra Zdravko Mamić da je potrebno Dinamu da dovodi srpske igrače i da bi to takođe bilo odlično za njih.

"Nemam nikakav kompleks i mislim da je to jedan ozbiljan problem za razvoj Dinama što srpski igrači ne dolaze igrati u Dinamu. Nadam se da će se to vreme promeniti",
istakao je Mamić.

Novinar Arene ga je upitao i za Davida Babunskog i Mičela Donalda, navodno su njih dvojica bili na pragu potpisivanja ugovora sa Dinamom.

"Što se tiče Babunskog, ne mogu vam otkriti detalje, ali znam da je trenirao čak sa našom drugom ekipom, ali naši treneri su doneli odluku da ne igra za nas.

Što se tiče Donalda, on nam je bio ponuđen, ali smo razmišljali i nismo se odlučili za njega",
rekao je Mamić.

Otkrio je da je postojao pokušaj dovođenja Nemanje Maksimovića.

"Postojao je pokušaj da dovedemo Maksimovića, zvao sam njegove roditelje. Jako su prijatni ljudi, razgovarao sam i sa njegovim agentom, svi su mi se lepo zahvalili i pohvalili Dinamo", rekao je on.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JUVENTIN
Friday, 19.05.2017
08:21

Kakav god da je mamic zna znanje

avatar
mak_juventino
Friday, 19.05.2017
00:17

Docice dan kada sve ovo bice normalno

avatar
Bari 1991
Thursday, 18.05.2017
23:00

Covjek je objasnio kako treba radit svoj posao a ne kao ovi iz nasih uprava.