Mamić može iz pritvora ako plati MILIONSKU kauciju!

Autor: Beta Beta
utorak 08.12.2015.
14:35
Izvor: Beta

Šta je to za njega, sitnica.

BETA/BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/DS
BETA/BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/DS

Povezane vesti

Najmoćnijem čoveku hrvatskog fudbala sud je odredio i zabranu obavljanja funkcije u Dinamu, kao i kontakt sa svedocima, medju kojima je i njegov brat, trener Dinama Zoran Mamić.

Tako je vanraspravno veće odbacilo žalbu tužilaštva na raniju odluku istražnog sudije da Mamić i ostali osumnjičeni mogu pritvor da zamene kaucijom, bilo u gotovini ili u nekretninama iste vrednosti.

Ako položi kauciju od pet miliona kuna, na slobodu može i sin Zdravka Mamića, Mario, kao i dvojica istarskih preduzetnika, Sandro Stipančić i Igor Kroto, kojima je odredjena kaucija od četiri, odnosno dva miliona kuna.

Uz njih je osumnjičen i izvršni predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Damir Vrbanović, ali njemu nije odredjen pritvor.

Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) pokrenula je protiv Mamića i ostalih novu istragu po prijavi Samostalnog sektora za otkrivanje poreskih prevara zbog "zločinačkog udruživanja i zloupotrebe poverenja u privrednom poslovanju u sastavu zločinačkog udruživanja".

Sumnja se da je Mamić od kraja 2004. do aprila ove godine "povezao u zločinačko udruženje" Vrbanovića, kao glavnog direktora i člana uprave Dinama, svog sina Marija i dvojicu preduzetnika kao voditelje poslovanja ili prokuriste firmi iz Švajcarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije i Hongkonga.

Cilj im je bio pribavljanje nelegalne imovinske koristi na štetu Dinama.

Mamić je sa sinom, Krotom i Stipančićem dogovarao zaključivanje fiktivnih sporazuma i ugovora izmedju Dinama i stranih firmi o preuzimanju nepostojećih dugovanja kluba prema igračima i za nepostojeće usluge posredovanja u transferima igrača koje su u ime Dinama potpisivali Mamić i Vrbanović.

Preko of šor firmi je od 2004. godine iz Dinama izvučeno više od deset miliona evra i pola miliona funti.

Protiv čelnika Dinama, Zdravka i njegovog brata Zorana Mamića letos je pokrenuta istraga zbog sumnje da su utajom poreza i drugim nezakonitostima Dinamo oštetili za gotovo 118 miliona kuna (15, 6 miliona evra), a državni budžet za oko 12 miliona kuna (1, 6 miliona evra).

Tom istragom su obuhvaćeni i izvršni predsednik HNS Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernat.

Braća Mamić i Vrbanović su zbog te istrage završili u pritvoru iz kojeg su pušteni sredinom jula kada su uplatili kauciju kako bi se branili sa slobode.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MaNcHesTeR_ed
Tuesday, 08.12.2015
20:03

Videcemo kakav ce Dinamo biti bez njega, i koliko ce da da zarade od prodaje igraca