Mamić: "Liga šampiona je želja, nije imperativ"

Autor: Beta Beta
petak 07.08.2015.
17:24
Izvor: Beta

Trener fudbalera Dinama iz Zagreba Zoran Mamić rekao je danas da je plasman njegove ekipe u Ligu šampiona "želja, a ne imperativ".

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Zagrebački Dinamo je danas na žrebu u Nionu za protivnika u baražu za plasman u Ligu šampiona dobio albanskog prvaka Skenderbeg.

"Zašto bi bio imperativ? Ja bih nalgasio da je to imperativ kad bih sam mogao da odlučujem o tome. Tamo imaš protivnike koji isto tako treniraju, trude se, rade za to, žive za to. Želja je, ali imperativ - ne", rekao je trener Dinama već više puta izgovorenu rečenicu kad je u pitanju plasman u jednu od grupa Lige šampiona.

Iako je Skenderbeg na papiru bio jedan od najboljih izbora za Dinamo, Mamić je o rivalu imao samo reči hvale, prenosi Hina.
 
"Respekt prema protivniku koji se ubedljivo plasirao dalje sa dve pobede nad ekipom koja je izbacila Ludogorec. Imaju kvalitet, u svom mentalitetu i karakteru imaju taj fanatizam. To je sigurno vrlo nezgodan protivnik i vrlo težak", istakao je trener hrvatskog prvaka.

Mamić je naveo da će podrobnije informacije o albanskoj ekipi tek sada početi da skuplja.

"Pratili smo ih malo kroz kvalifikacije, ali tek ćemo sad početi da gledamo njihove utakmice. Nažalost, njihovo prvenstvo počinje tek posle naše prve utakmice. Nemamo previše prilike da ih vidimo, osim na videu, a uživo samo u Superkupu", rekao je Mamić.

Na pitanje je li zadovoljan žrebom, odgovorio je: "To ćemo videti nakon druge utakmice".

Iz albanskog kluba, koji prvi put ima priliku da se bori se za plasman u rupnu fazu Lige šampiona, poručili su da nisu autsajderi.

"Dinamo je snažan i vrlo iskusan suparnik. U ovoj fazi takmičenja svaka ekipa je sposobna da se bori protiv bilo koga. Bićemo spremni", izjavio je za sajt Uefa trener Skenderbega Mirel Josa.

Skenderbeg i Dinamo će prvu utakmicu igrati 19. avgusta u Elbasan Areni, dok je revanš na Maksimiru 25. avgusta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke