Malo im trebalo, Englezi razapinju Sterlinga!

Autor: Boris Jovanović
utorak 14.10.2014.
09:30
Izvor: Sportske.net

Najtalentovaniji engleski igrač prikovan za stub srama pošto je otkrivena njegova molba selektoru Hodžsonu. Hoće li sagoreti kao Majki Oven?

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Šta se desilo pred meč sa Estonijom?

Rahim Sterling je zamolio selektora Hodžsona da ostane na klupi jer je umoran. Priča je procurela u medije, pa je fudbaler Liverpula preko noći postao tabloidni neprijatelj broj 1.

Ako vam zvuči poznato, u pravu ste, zameraju mu na patriotizmu, tvrde da je umišljen i da je previše poleteo.

Neka brojke govore, Sterling je engleski reprezentativac koji je posle Gerija Kejhila iz Čelsija odigrao najviše minuta u sezoni. Ako se preračuna u mečeve, on je u poslednjih mesec dana odigrao čak 9 mečeva!

"Kako neko u 19 godina može da bude umoran", standardno je pitanje u ovakvim situacijama.

Naime, većina smatra da bi Sterling u ranoj fazi karijere trebalo da ima dovoljno energije da igra na svaka tri dana.

Hodžson inače nije imao kuda, ostavio ga je na klupi, a fudbaler Liverpula se pojavio na terenu u Talinu u poslednjih pola sata. Sada mediji objavljuju informacije da je iznervirani selektor zatražio razgovor sa menadžerom Liverpula Brendanom Rodžersom kako bi saznao više o Sterlingovoj fizičkoj spremi.

Deo krivice leži i u samoj reprezentaciji, neverovatno je da se u današnje vreme kada se sprovode različiti testovi provuče to da je Sterling umoran i iscrpljen. Da li je bilo potrebe da igra protiv San Marina i da li je Hodžson morao da sačeka da mu sam igrač kaže da je iscrpljen.

"Ja sam samo čovek
", tvitovao je Sterling za koga kažu da je u poslednje vreme srećan jedino na terenu jer ga opterećuju pregovori oko novog ugovora sa Liverpulom.

Redsi žele da se zaštite od napada Reala ili Pari Sen Žermena, verovatno će triplirati ugovor momka koji zarađuje 30 000 funti nedeljno, smešnu sumu za kvalitet koji poseduje.

Radi se međutim o drugoj stvari. Džejmi Karager je bio svedok kako je prošao Majkl Oven.

"Majki je želeo da igra svaki dan, govorio je da će se odmoriti kada bude imao 40 godina", podseća Karager.

Ovena, momka koji je osvojio "Zlatnu loptu" početkom veka su ubile povrede i prevelika očekivanja. Liverpul ga je bukvalno crpeo, kao i Engleska, nekoliko godina.

Na ruku im je išla njegova ogromna želja da uvek bude na terenu. Kasnije je tokom karijere plaćao ceh.

Engleska mora da pazi, nije baš da imaju puno igrača kao Sterling, po našem mišljenju nemaju nikoga ni blizu tako talentovanog, što je usud jer moraju pažljivo sa njim, ali bez njega ne mogu. Doduše, ako ne mogu protiv San Marina i Estonije, onda bi to bio veći problem od toga što je umoran...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke