Maldini, Mendijeta, Rakitić - Hrvat ušao u istoriju!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 06.06.2015.
21:20
Izvor: Sportske.net

Golom koji je postigao u uvodnim minutima finala Lige šampiona u Berlinu hrvatski internacionalac Ivan Rakitić ušao je u istoriju elitnog takmičenja.

Beta/AP Photo/Michael Probst
Beta/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone otvorili su finalnu utakmicu Lige šampiona kako se samo poželeti može.

Već u četvrtom minutu igre Katalonci su izveli akciju koja je završena vodećim pogotkom Ivana Rakitića, hrvatskog internacionalca koji se prethodnog leta preselio na "Nou Kamp".

Pored toga što je postao tek drugi Hrvat koji je postigao gol u finalu Lige šampiona (prvi je postigao Mario Mandžukić 2013. godine), Ivan Rakitić je svoje ime upisao u istoriju elitnog takmičenja još po jednom osnovu.

Vezista Barselone postigao je u subotu treći najbrži gol u finalnim utakmicama Lige šampiona. Takmičenje koje se pod ovim imenom igra od sezone 1991/1992 videlo je u finalima samo dva brža pogotka od onog koji je u Berlinu postigao Ivan Rakitić.

Brži od Hrvata bio je Paolo Maldini 2005. godine kada je u 51. sekundi istanbulskog finala pogodio mrežu Jiržija Dudeka. Četiri godine ranije Gaiska Mendijeta je u 3. minutu sa bele tačke savladao Olivera Kana, a Ivan Rakitić je treći na listi sa "vremenom" 3:23!

Rakitićev gol pogledajte OVDE!

Ako uzmemo u obzir sva finala Kupa Šampiona i Lige šampiona Ivan Rakitić pada na četvrto mesto jer je 1959. godine Enrike Mateos doneo vođstvo Real Madridu u duelu sa Remsom u prvom minutu igre.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke