Maksimović probudio Atirau

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.05.2017.
17:46
Izvor: Sportske.net

Bivši fudbaler novosadske Vojvodine lagano izrasta u centralnu figuru ekipe sa obala Kaspijskoj jezera. Ekipa Atiraua vezala je treći trijumf zahvaljujući Novici Maksimoviću.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Veliki broj srpskih internacionalaca našao je prethodnih sezona uhlebljenje u klubovima iz kazahstanske Premijer lige, a u novoj sezoni Atirau je napravio malu srpsku koloniju.

Radi se o klubu iz istoimenog grada na severnoj obali Kaspijskog jezera za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera i dvojica trenera.

Početak sezone nije bio najsrećniji za ovaj kazahstanski tim koji je uz nešto slabije rezultate morao da se nosi i sa kaznom tamošnjeg fudbalskog saveza zbog čega je posao bio dodatno otežan.

Vesnik boljih dana i rezultata bila je pobeda nad Kiranom (1:2) u kazahstanskom kupu, a na toj utakmici je pogodio i srpski internacionalac Novica Maksimović.

Usledio je trijumf nad Tarazom u gostima ostvaren zahvaljujući Maksimovićevom golu u 87. minutu, a danas je Atirau na domaćem terenu upisao novu prvenstvenu pobedu i to ponovo zahvaljujući bivšem vezisti Vojvodine.



Novica Maksimović je postigao jedini gol u pobedi Atiraua nad Kaisarom, a nastupio je i bivši fudbaler Javor Matisa Jovan Đokić.

Pored pomenute dvojice za Atirau nastupa i bivši štoper Jagodine Vukašin Tomić, a u stručnom štabu ovog kazahstanskog kluba nalazi se i bivši kondicioni trener Jagodine Vladimir Živanović, kao i trener golmana Srđan Soldatović.

Nakon dve vezane pobede u prvenstvu i ublažavanja prvobitno izrečene kazne od strane FS Kazahstana ekipa Atiraua zauzima deseto mesto na tabeli sa šest bodova iako je na terenu do sada osvojila tri više.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke