Makedonci idu na Evropsko prvenstvo! Pala i Škotska, Babunski promašio penal

Autor: Darko Mitrović
utorak 11.10.2016.
21:06
Izvor: Sportske.net

Dok se mi večeras radujemo plasmanu naših ''Orlića'' u baraž za plasman na Evropski šampionat, Makedonci su prebrinuli sve brige posle nove pobede i osvajanja prvog mesta u svojoj grupi!

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Izvanredne igre tokom čitavog kvalifikacionog ciklusa, mlada reprezentacija Makedonije krunisala je večerašnjim trijumfom u Skoplju nad selekcijom Škotske rezultatom 2:0!

Ovim trijumfom Makedonci su overili prvo mesto u kvalifikacionoj Grupi 3 i tako izborili direktan plasman na Evropsko prvenstvo, ostavivši iza sebe Francuze, Islanđane, Ukrajince, Škote i Severne Irce.

Makedonski tim je hrabro započeo večerašnji duel sa Škotima, od starta je zaigrao ofanzivno i već u 18. minutu stigao do vođstva pogotkom Kireta Markoskog - 1:0.

Još se nije stišala radost navijača na stadionu ''Filip drugi'', a domaća selekcija je postigla i drugi gol! Bio je to prelep projektil Bardija, koji je postavio konačnih 2:0.

Mogao je ovaj trijumf Makedonaca da bude i ubedljiviji, ali vezista Crvene zvezde David Babunski nije iskoristio jedanaesterac u 37. minutu.

U nastavku, domaći su bez problema zadržali prednost i na kraju proslavili najveći uspeh u istoriji makedonskog reprezentativnog fudbala!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke