Maestralni Ibra odveo Šveđane na EURO, Slovenci ispali!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 17.11.2015.
22:42
Izvor: Sportske.net

Pobednici prvih mečeva baraža za EURO 2016 u Francuskoj plasirali su se EP.

Beta/Lars Poulsen/Polfoto via AP
Beta/Lars Poulsen/Polfoto via AP

Povezane vesti

Danska ima razloga da tuguje večeras, oni su svoje prilike propustili, Šveđani su sve iskoristili i upravo su žuto-plavi otišli na EP u Francuskoj nakon još jedne dobre partije. Na kraju je bilo 2:2.

Nakon prvog meča bilo je 2:1 u korist Švedske iako je Danska imala dosta prilika da stigne i do izjednačenja nakon što je gubila sa 2:0. U drugom meču slična priča, Šveđani su došli do dva gola preko Zlatana Ibrahimovića, posebno je prvi gol je "ubio u pojam" reprezentativce Danske koji nisu uspeli do kraja da se oporave.

U prvom poluvremenu su imali čak 11 udaraca ka golu, možda je najbolja prilika bio šut Kristijana Eriksena iz slobodnog udarca koji je odbranio golman gostiju, Isakson. Ipak, jedini gol je postigao Ibrahimović u 19. minutu.

Drugi deo igre dosta smirenija igra, uspeli su Šveđani da umire ritam, pa je jedina dobra prilika u ovom delu bila preko Eriksena, ali je njegov udarac bio izblokiran.

Onda sledi jedan slobodan udarac za Švedsku, Ibra ponovo na delu. Postiže prelep pogodak i tako obezbeđuje plasman svojoj reprezentaciji na EURO.



Danci uspevaju da dođu do gola, Jakob Poulsen je bio strelac, ali nije imalo mnogo vremena do kraja za preokret, morali su danski fudbaleri da postignu tri gola do kraja utakmice za samo 10 minuta.

Uspeli su još jedan, učinili su to preko Vestergarda u 1. minutu nadoknade, ipak, i dalje daleko od prolaza u Francusku.

Slovenia Ukraine Euro Soccer

Druga utakmica dosta neizvesnija.

Slovenija je jurila dva gola prednosti koje je imala Ukrajina iz prvog meča (0:2), ali nije uspela da ih sustigne pošto je bilo 1:1.

Odmah su Slovenci pokazali Ukrajincima da nema šale, krenuli su ofanzivno, a gol je usledio već u 11. minutu. Bila je gužva u šesnaestercu, Cesar se najbolje snašao, postigao gol za erupciju na tribinama.

Nakon tog gola Ukrajinci možda čak i bolji, Slovencima je primarno bilo da ne prime gol pa da do kraja krenu na sve ili ništa.

Tako se i dogodilo, ali golova do kraja meča nije bilo u mreži Ukrajinaca, odbranili su se plasirali u Francusku, Slovenci su u svoj žurbi dobili i crveni karton preko Brečka.

Na samom kraju Ukrajinci postižu gol iz kontre preko Jarmolenka za 1:1 koji overava plasman na EURO. Rekli bismo, sasvim zasluženo nakon dva meča.

Dakle,

Danska - Švedska 2:2 (prvi meč 1:2), dalje ide Švedska
Slovenija - Ukrajina 1:1 (prvi meč 0:2), dalje iduUkrajinci.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke