Mađioničari u fudbalu (više) ne postoje...

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 22.09.2014.
11:44
Izvor: Sportske.net

Slučaj Mesuta Ozila i put nemačkog fudbalera, koji dokazuje da fudbalski glamur i sjaj imaju trnovitu podlogu, najbolje ide u prilog Vengerovih reči.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Pedeset miliona na funti je težak teret, pitajte Mesuta Ozila.

Doveden kao skupoceno pojačanje, fudbaler koji će označiti Arsenalovu renesansu, Nemac nije uspeo. Bio je na nivou prvih nekoliko mečeva, nakon toga je forma spadala podudarno sa njegovom fizičkom spremom.

Nezahvalno je suditi po nultoj sezoni, ali lošim igrama Ozilovim, kumovao je i sam Arsen Venger. Tvrdoglavim zamislima bacao je Nemca svuda po terenu, osim onde gde može najbolje da pruži. Kao kreator igre kakav jeste, poslao je Ozil poruku za vikend.

Igrao je sjajno, zahvalio se na podršci, pokazao je da je profesionalac koji stoički izdržava udarce biča preko leđa. Da li je i Arsen Venger konačno shvatio?

O tome da li će Ozila i dalje forsirati kroz sredinu terena nije govorio, ali jeste se pohvalno izrazio o svom fudbaleru i sam ga odbranivši od napada kritika.

Mađioničar, kakvog ga navijači očekuju, ne postoji. Bar ne više u svetu modernog fudbala, to je glavni zaključak francuskog stručnjaka.

"Mađioničari više ne postoje u savremenom fudbalu. Moram iz njega da izvučem najbolje što mogu, pogotovo zbog njegove cene i reputacije. Osećam odgovornost jer nije ista situacija kada ste platili igrača jedan ili 50 miliona evra. Ipak, za njega bih ponovo izdvojio istu sumu novca.", rekao je Venger.

Bio je Nemac na udaru i u domovini, protiv Dortmunda je bio najniže ocenjeni fudbaler od strane Bilda.

Venger ponovo štiti svog pulena, zahteva timsku igru.

„Zašto bi Ozil bio jedina žrtva tog poraza? Izgubili smo prvi meč još od prvog aprila, moramo realni da budemo. Ne smemo da budemo zabrinuti, već da podržimo ovaj tim. Razumem da navijači žele da najbolji igrači prave razliku na terenu, ali sada prolazimo kroz ne baš dobar period.“, zaključio je Venger.

Mađioničari kao lajt motiv, želja svakog tima...šta bi na ovo rekli Mesi, Ronaldinjo, Ronaldo?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke