Mađari već unapredili selektora sa ''Mundijalita''

Autor: Beta Beta
utorak 21.07.2015.
00:26
Izvor: Beta

Sportski direktor Fudbalskog saveza Mađarske Bernd Štork predvodiće reprezentaciju te zemlje u preostale četiri utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Beta/AP Photo/Ross Setford
Beta/AP Photo/Ross Setford

Povezane vesti

Fudbalski savez Mađarske saopštio je danas da je takva odluka doneta pošto uprava fudbalskog kluba Herta iz Berlina više ne dozvoljava selektoru Palu Dardaiju da u isto vreme obavlja dva posla.

Dardai je prošlog septembra preuzeo reprezentaciju Mađarske a u isto vreme bio je šef omladinske škole Herte. On je u februaru imenovan za privremenog trenera prvog tima, a dugogodišnji ugovor sa berlinskim klubom potpisao je u maju.

Štork je od 2008. do 2010. godine predvodio selekciju Kazahstana i ekipa je za to vreme ostvarila dve pobede uz devet poraza. Posle toga predvodio je mladi tim Olimpijakosa pa reprezentaciju Mađarske za igrače do 20 godina na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu u junu.

Ekipa je na tom turniru izgubila tri od četiri utakmice, uz tesne poraze od Srbije i Brazila, kasnijih šampiona i vicešampiona sveta. Dardai je u martu imenovan za sportskog direktora Fudbalskog saveza Mađarske.

"Nemački trener nam je na nedavnom Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu pokazao da nemačka kultura i profesionalizam mogu ozbiljno da pomognu mađarskom fudbalu", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Mađarske Šandor Čanji.

Mađarska ima šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, što bi joj bilo prvo učešće na nekom velikom turniru od Svetskog prvenstva u Meksiku 1986. godine.

Posle šest kola u Grupi F Mađarska je treća na tabeli sa 11 bodova, prva je Rumunija sa 14, a druga je Severna Irska sa 13 bodova.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama Mađarska će igrati na svom terenu 4. septembra protiv Rumunije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PintoDaCosta
Tuesday, 21.07.2015
15:18

A nasi Drulovica posali u Makedoniju a Paunu nece ni sat da daju..