Mađar u trenerci ulazi u istoriju! (SASTAVI)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.06.2016.
17:31
Izvor: Sportske.net

Golman fudbalske reprezentacije Mađarske Gabor Kiralji u utorak će ispisati novu stranicu istorijata Evropskih prvenstava pošto će nastupom u duelu sa Austrijom postati najstariji učesnik šampionata "Starog kontinenta".

Beta/AP Photo/Vadim Ghirda
Beta/AP Photo/Vadim Ghirda

Povezane vesti

Prva od dve utakmice na Evropskom prvenstvu u okviru grupe "F" biće odigrana večeras u Bordou, a duel selekcija Mađarske i Austrije biće 138. međusobni reprezentacija čije su zemlje nekada činile Austrougarsko carstvo.

Utakmica na stadionu u Bordou biće posebna po tome što će jedan od učesnika ispisati istoriju Evropskih prvenstava.

Kada sudija večerašnjeg duela Austrije i Mađarske bude dao znak za početak utakmice, golman naših severnih komšija Gabor Kiralji postaće najstariji učesnik u istoriji Evropskih prvenstava.

Mađar u trenerci nastupiće na kontinentalnoj smotri sa 40 godina i 74 dana što je novi rekord kada su šampionati "Starog kontinenta" u pitanju.

Kada smo već kod učesnika pomenute utakmice, evo i sastava za koje su se odlučili selektori Marsel Koler i Bernd Štork:

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markocc
Tuesday, 14.06.2016
19:07

Mislim da smo mi drugorazredna reprezenzacija, ali ovi Austrijanci i Madjari su treca klasa... Od nasih protivnika u kvalifikacijama jedino je Irska ozbiljna. Eh sad prije svega mi sami moramo da se popravimo. Mislim da nam je grupa za Rusiju stvarno prolazna... A sto se tice Eura, Albanija, Turska, Sj. Irska, Austrija, Madjarska treba da zahvale Platiniju sto igraju tu. Ovo danas Aus-Madj je stvarno muka za gledati. Pa mi smo, cini mi se iz proslih kvalifikacija (a to je katastrofa) za klasu bolji od ovih ekipa.

avatar
Tuesday, 14.06.2016
17:55

Sećam ga se iz perioda dok je branio za Hertu a ona igrala LŠ, do skoro sam mislio da je završio karijeru, svaka mu čast!!!

avatar
Vlad
Tuesday, 14.06.2016
17:47

I onda u drugom kolu za Ukrajinu uđe Šovkovski i obori rekord. Lično nadam se da će Aleksandar Šovkovski biti rekorder. Obzirom na njegovu karijeru i koliko je dao reprezentatiji on to zaslužuje.

avatar
Jonas Gutierrez
Tuesday, 14.06.2016
18:59

Sovkovski uopste nije na spisku reprezentacije, tako da ne moze on nikako da udje i obori rekord. Pjatov, Bojko i neki Sevcenko su golmani Ukraine.

avatar
Vlad
Wednesday, 15.06.2016
10:44

Dan ili dva pre prvenstva bio je na spisku. Nisam znao da se u medjuvremenu nesto promenilo. Bas ovde na sportskim je bio spisak reprezentativaca sa njim u timu. Moja greska :)

avatar
PfkVa
Tuesday, 14.06.2016
22:20

Preduhitrio si me u komentaru 😃

avatar
Vlad
Tuesday, 14.06.2016
17:45

I onda udje za Ukrajinu Sovkovski i obori rekord :) Nadam se da ce Sovkovski biti rekorder.

avatar
PfkVa
Tuesday, 14.06.2016
17:39