Macari preživeo, da li je Vidić problem?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 20.10.2014.
12:05
Izvor: Sportske.net

Trener Intera izgleda bio na par minuta od otkaza. Na kraju ga spasao Ernaneš, a i pored toga što Inter pokazuje borbeni duh, mnoge stvari ne funkcionišu. Jedna je i Nemanja Vidić?

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Nakon vatrenog remija protiv Napolija kada je u poslednjem minutu izbegnut poraz, Macari se nije ni pojavio pred novinarima.

Direktor kluba Ausilio je rekao da je trener iscrpljen i šokiran onim što se dešavalo. Navijači su mu zviždali tokom meča, Inter je na momente podsećao na onaj pre "kalćopoli" ere, kada su padali, dizali se, igrali utakmice za infarkt i ostajali bez trofeja.

Tako je bilo i sinoć, dva puta je Napoli vodio, na kraju se nazirao i otkaz za Macarija, ali je Ernaneš odgovorio Kaljehonu i postavio konačnih 2:2. Kako se sve ovo odražava na Macarija nije potrebno ni posebno napominjati, on je veoma emotivan, a dok je još bio u Napoliju nekoliko puta je zbog problema sa srcem završio u bolnici.

Preživeo je, iako je izgledalo da će ga konačno Tohir pustit niz vodu. Inter je šest bodova daleko od trećeg mesta, ali iskreno ne izgledaju kao ekipa spremna da se bori za povratak u Ligu šampiona.

Mediji su osuli paljbu po Vidiću, greške se ređaju iz nedelje u nedelju, ali Ausilio ga je sinoć branio.

"Ne možemo dovoditi u pitanje takvog šampiona, jeste pogrešio kod jednog od golova, ali su saigrači imali vremena da to isprave", stao je direktor kluba u odbranu srpskog defanzivca.

Mediji nisu blagonakloni.

"Vidić je simbol Interovih teškoća", piše "Gazeta delo Sport", dok je u većini medija ocenjen kao najslabiji igrač Intera. Inter je primio čak 10 golova, zajedno sa komšijama iz Milana najviše od ekipa iz gornjeg doma.

Jasno da nije samo krivica na Srbinu, ali on je lider odbrane i najveći zalog ambicija Intera. U Italiju je došao sa oreolom jednog od najboljih defanzivaca Evrope, a procenjivalo se i da će mu stil igre odgovarati.

Za sada nije ispunio očekivanja, no da sačekamo sa ocenama, ako uskoro bude onaj stari, sigurno će i rezultati "crno-plavih" biti bolji.

"Poklonio je gol Napoliju, nesigurnost se ponavlja iz meča u meč", konstatuje se u izveštajima.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke