Ma kakav Bejl, Nejmarov transfer je najskuplji u istoriji!

Autor: Boris Jovanović
petak 27.03.2015.
11:44
Izvor: Sportske.net

Španci izračunali koliko košta transfer sjajnog Brazilca. Predsednik Bertomeu otkrio da je stigao godinu dana ranije na insistiranje pokojnog Tita Viljanove!

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Sadašnji predsednik Bartomeu je putovao u Ameriku sa tadašnjim prvim čovekom kluba Roseljom, u posetu Titu Viljanovi koji se od teške bolesti lečio u Njujorku.

Pravljeni su planovi za leto 2013. složili su se da timu treba podsticaj i odlučili da Nejmar godinu dana ranije nego što je bilo planirano stigne na "Kamp Nou". To je naravno bila skuplja varijanta, podrazumevala je čitav niz ustupaka i igraču i Santosu, a jedna španska radio stanica je izračunala da će transfer Nejmara koštati Barselonu više od 170 miliona evra.

Čak i kada se računa Bejlova plata, to je više nego što je Real uložio u Velšanina.

Ovo je računica.

Barselona je platila transfer 17 miliona Santosu i još 40 agenciji koja je imala vlasništvo nad delom Nejmarovog ugovora, a u stvari pripada porodici brazilskog fudbalera. Mogli su da postavljaju uslove jer se u trku uključio i Real Madrid sa željom da pokvari transfer.

Uz to sa raznim klauzulama Nejmarov ugovor je novih 30 miliona, to je ukupno nekih 86 što je bila suma koju je saopštio bivši predsednik Roselj.

Pazite sada, porez na visinu transfera je bio 13.5 miliona, pa kazna zbog nepravilnosti oko transfera 22.5 miliona evra, plus 11.4 penala zbog laganja poreskih vlasti i izbegavanja obaveza.

Stigli smo do 133 miliona. Ta suma je veća za honorare advokata i troškove procesa, kao i kazne, 4 miliona za Bertomeua i 25 za Roselja (ako budu proglašeni krivima).

Barsa je obavezna da odigra prijateljski meč sa Santosom, to je još 4.5 miliona evra, ako se posmatra to što će izgubiti jer bi joj neko platio za meč. Na to ide i 2 miliona bonusa, ako Nejmar bude među finalistima, odnosno prva 3 na izboru za "Zlatnu loptu".

Dakle 170 miliona evra, momak je sjajan, ali sve što je Barselona uradila i sve što je otkriveno, ako bude kažnjena na sudu značiće da je Nejmar "najskuplji" igrač na svetu!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke