Lukaku - I rekorder i tragičar

Autor: Boban Filipović
sreda 09.03.2016.
14:38
Izvor: Sportske.net

U porazu Evertona od Vest Hema na 'Gudison Parku' u prošlom kolu, robusnom belgijskom napadaču pošlo je za rukom nešto što nije nikada nikome u istoriji Premijer lige...

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

O kakvom rekordu je reč?

Romelu Lukaku je prvi igrač u istoriji Premijer lige koji je uspeo da postigne gol na šest uzastopnih utakmica protiv istog rivala.

Njegova 'redovna mušterija' je Vest Hem.

Do tada je rekord bio u vlasništvu čak 11-orice fudbalera koji su na pet mečeva za redom uspevala da tresu mreže jednog rivala.

'Mušterija' legende Nuklasa Alana Širera bio je Mančester Siti, Majkla Ovena (Liverpul) Njukasl, Jana Rajta (Arsenal) Everton, Džimija Flojda Haselbanka (Čelsi) Mančester Siti i Vest Hem, Ruda Van Nisltelroja (Mančester Junajted) Njukasl i Totehem, Vejna Runija (Mančester Junajted) Vest Bromvič Albion, Erika Kantone (Mančester Junajted) Mančester Siti, Emanuela Adebajora (Arsenal) Totenhem, Luisa Suareza (Liverpul) Norič, Ešlija Janga (Aston Vila) Bolton i Serhija Aguera (Mančester Siti) Totenhem.

Lukaku je prošlog vikenda na 'Gudisonu' uspeo sve da ih preskoči, ali je ujedno bio i tragičar urakmice 29. kola protiv Vest Hema jer je pri rezultatu 2:0 za 'Karamele' promašio penal 20-ak minuta pre kraja i to u situaciji kada je njegov tim imao čoveka manje na terenu, a u finišu meča 'Čekićari' su postigli tri gola i odneli bodove iz Liverpula u istočni London.

Inače, Belgijanac je ubedljivo najbolji strelac Evertona ove sezone, na svom kontu ima 18 postignutih prvenetvenih golova i samo je Džejmi Vardi (19) iz Lestera efikasniji od njega u dosadašnjem toku sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke