Luka opet pogodio sa ''kreča'', Palas opstao, Hal ide u Čempionšip!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 14.05.2017.
14:54
Izvor: Sportske.net

Mesto koje je ostalo zauzeo je Hal, Luka Milivojević zakucao ''tigrove'' sa kreča. Sada je jedino neizvesna borba za plasman u Ligu šampiona.

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Kristal Palasa pobedili su na svom stadionu ekipu Hala rezultatom 4:0 (2:0) i tako poslali tu ekipu u Čempionšip.

Od ranije je poznato da će naredne sezone u drugoj ligi igrati Sanderlend i Midlsboro, a sada im se pridružio i Hal.

Današnjim porazom, Hal je kolo pre kraja ostao na četiri boda zaostatka u odnosu na Svonsi, pa će se tako ''labudovi'' i ove sezone provući i ostati u eliti.

Palas je pitanje pobednika rešio već u prvom poluvremenu, i to već na samom početku kada je Vilfred Zaha iskoristio očajnu reakciju Ranokije i pogodio za 1:0, u trećem minutu.

Pola sata kasnije, u 34. minutu, Pančeon je izveo korner, a Benteke matirao Jakupovića i pogodio za nedostižnih 2:0.

U domaćem timu, svih 90 minuta opet je odigrao odlični Luka Milivojević, dok u gostujućoj ekipi nije bilo povređenog Lazara Markovića.

Upravo je srpski reprezentativac u 85. minutu postigao treći pogodak sa bele tačke i tako stavio tačku na opstanak Palasa u Premijer ligi.

Konačnih 4:0 postavio je Van Anholt u nadoknadi vremena za veliku radost domaćih i kraj snova gostujućih navijača koji će naredne sezone ponovo bodriti Hal u Čempionšipu.

Nakon ovog meča, pošto je Čelsi šampion, a Totenhem sigurno drugi, ostaje nam samo da vidimo koje dve ekipe će u Ligu šampiona.

Siti je treći sa 72 boda, Liverpul ima 70, a Arsenal 69, s tim što tim Jirgena Klopa danas igra ključnu utakmicu na gostovanju Vest Hema i to bez najboljeg igrača.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Sunday, 14.05.2017
15:26

Kristal Palas ima sasvim solidnu ekipo mogli su ove sezone puno bolji da budu. Drago mi je zbog Luke da se nametnuo i da igra dobro, sledecu sezonu odigrati jos bolje pa traziti bolji klub...

avatar
Carina_11303
Sunday, 14.05.2017
15:12

Nikakvo uzbudjenje u poslednjem kolu, osim otužna tri kluba koja misle da su veličine i pokušavaju da dobiju infuziju para iz LŠ. Nadao sam se da ce bar borba za opstanak trajati do poslednjeg kola.

avatar
MANUTD
Sunday, 14.05.2017
17:52

Carino prosle sezone si imao 2 komentara u 3 meseca. Mnogo si se raspricao sada.

avatar
MANUTD
Sunday, 14.05.2017
22:50

Ne govorim o septembarskom i oktobarskom roku, nego o periodu izmedju januara i maja prosle godine. Tada si zacutao i nisi se odazivao, a toliko smo te pomerali da nisi imao dostojanstva ni jedan komentar da ostavis. Sramota.

avatar
Carina_11303
Sunday, 14.05.2017
20:57

A sta da ti kazem tebra, dok su bili septembarski i oktobarski rok, morala da se uci skola da se diplomira, a i to je bio tek pocetak sezone, nisam tad nista znacajno propustio, a posle sam propatio kao i svi plavci. Tako to ide. TI to najbolje znas, samo sto se to vama oduzilo vec na tri sezone.

avatar
CholoSimeone
Sunday, 14.05.2017
15:10

Sta je halu trebao onaj poraz od sanderlenda pitace se dok su zivi

avatar
Nikola RED_DEVIL
Sunday, 14.05.2017
15:00

Bravo Kristal Palase :)