Luka Modrić novi kapiten Hrvatske

Autor: Beta Beta
ponedeljak 29.08.2016.
18:54
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić saopštio je danas da je novi kapiten nacionalnog tima Luka Modrić.

Beta/AP Photo/ Michel Spingler
Beta/AP Photo/ Michel Spingler

Povezane vesti

"Novi kapiten biće Luka Modrić, a njegovi zamenici Ivan Rakitić i Vedran Ćorluka", rekao je Čačić, prenosi Hina.

Modrić, koji je kapitensku traku nasledio od Darija Srne, prvi put je kapiten Hrvatske bio u proleće 2015. godine na gostovanju u Azerbajdžanu.

Fudbaleri Hrvatske 5. septembra u Zagrebu igraju prvi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018, a protivnik će im biti Turska.

"Nadam se da smo svi ostali u stanju u kakvom smo bili na Evropskom prvenstvu i da da ćemo s istim snagama prezentirati ono što je potrebno da Hrvatska uspešno apsolvira kvalifikacije i plasira se u Rusiju", rekao je Čačić.

Pored Hrvatske i Turske, u Grupi I su još i Island, Ukrajina, Finska i Kosovo.

"Naša grupa je najjača, sa četiri reprezentacije koje su bile na Evropskom prvenstvu, ali s obzirom na tamo prikazano imamo ulogu favorita i učinićemo sve da je opravdamo", rekao je selektor Hrvatske.

Turska u Zagreb dolazi bez nekolicine svojih zvezda, uključujući i Ardu Turana.

"Turska sigurno želi da ide na SP, ali ne bih ulazio u izbor kolege Fatiha Terima za ovu utakmicu. Siguran sam da će Turska učiniti sve da dobro udje u kvalifikacije, a izostanak nekih pojedinaca ne znači da će biti slabi", rekao je Čačić.

U redove reprezentacije Hrvatske vraća se fudbaler Liverpula Dejan Lovren, koji je propustio nastup u Francuskoj.

"O njemu je mnogo napisano u poslednjih šest meseci, a ja sam još na početku rekao da ni jedan igrač niti selektor neće biti ispred reprezentacije. Siguran sam da je Lovren shvatio zašto nije bio na EP-u i nema potrebe da više ispašta, a ima kvalitet da bude s nama", rekao je Čačić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lord Bobinjo Rulz!!!
Monday, 29.08.2016
21:17

Ocekivano ipak je on lider i najbolji njihov igrac vec godinama unazad.

avatar
Il Faraone
Monday, 29.08.2016
19:17

Lagano ce oni biti prvi

avatar
MAN RED
Monday, 29.08.2016
19:13

Šta bih dao da u ekipi imamo jednog Modrića koji će da pretči u reprezentaciji isto koliko i u Realu,šta bih dao da imamo jednog Ćorluku koji će bukvalno da krvari za Srbiju,šta bih dao za jednog Mandžukića koji će uvek da da gol a biti potcenjen,dok je u našoj reprezentaciji obrnuto.

avatar
Go Hard or Go Home
Monday, 29.08.2016
19:42

Nasi Mitrovici,Matici,Ivanovici sve zvezdice,nikad uraditi nista nece. Bas zato sto ih podcenjuju zato su i bolji. :)

avatar
Elliott Roger
Tuesday, 30.08.2016
00:52

Nasi su precenjeni i zato nikad nista nece napraviti sa reprezentacijom. Modric je za Matica izmislio fudbal.

avatar
barça mes que un clu
Monday, 29.08.2016
20:46

I jedan Rakitic bi dobrodosao.

avatar
ProudKnight
Monday, 29.08.2016
19:06

Potpuno zasluženo! Lider je na terenu i uvijek povlači kako ekipu, tako i reprezentaciju kada je teško. Jednom riječju - igračina!

avatar
Krešo Arsenal
Monday, 29.08.2016
21:59

proklinjem onaj Portugal i onaj nogomet ,realno igrali smo najbolji nogomet i zasluzili naslov jer imamo nabolju ekipu ili bar najuigraniju..ali sta ti je sudbina ,Island zabije u 95,posalje nam Portugal koji se brani cijelu tekmu i ima lisca za izbornika,dok je nas amater,a ekipa nasa ne moze biti motiviranija i bolja..steta steta steta

avatar
Madridista
Tuesday, 30.08.2016
03:31

Druze vise je Arsenal zasluzuio LS nego sto je Hrvatska euro, pobijedili ste Spaniju koja je propala i odmah se uzdigli...

avatar
Elliott Roger
Tuesday, 30.08.2016
00:55

Frank brate i ja sam se cepao od smeha i srece. Iz razloga sto zivim u hrvatskoj i sto me sva ta nerealna euforija nervira i njihovi komentatori nerealni. I onda ih uvek neko prizemlji, tipa Portugal i Turska.

avatar
Monday, 29.08.2016
23:31

Još boli onaj pogodak Kvarežme, baš mi je drago:-D Klasa od igrača, bio bi još bolji, ali povrede su učinile svoje. Baš mi je drago, što je na odbitak naleteo Kvarežma, čovek ušao i bez trunke znoja rešio meč. Ne može se opisati taj trenutak, koliko sam ja skakao od sreće:-D

avatar
chaki
Monday, 29.08.2016
23:26

Imali smo i mi ekipu bar za polufinale pa je Mijatovic pogodio precku,mani me toga