Luise, znaš li ko je sve dao gol na debiju na "Kamp Nou"?

Autor: Boris Jovanović
subota 01.11.2014.
11:36
Izvor: Sportske.net

Danas će "El Pistolero" prvi put obući dres Barse u takmičarskom meču na mitskom "Kamp Nou". Ako se vratimo u prošlost, oni najbolji su redovno davali gol na debiju!

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Pričali smo već o debiju Johana Krojfa, bio je u sličnoj situaciji kao Suarez, posle mnogo administrativnih peripetija debitovao protiv Granade, bilo je 4:0 za Barsu, "leteći Holanđanin" je postigao dva gola. To je bio početak serije pobeda koji je "Blaugranu" odveo ka šampionskoj tituli u leto 1974. godine.

Dijego Maradona je desetak godina kasnije, tačnije 1982. debitovao za Barsu protiv Valjadolida. Asistirao je kod golova Pićiju Alonsu i Markosu, a i sam se upisao u listu strelaca sa bele tačke.



Impresivan je bio debi Romarija, 1993. Brazilac je odigrao simultanku sa u to vreme jakim Sosijedadom, dao je čak tri gola Baskima, a zanimljivo da mu je sve golove pripremio Pep Gvardiola.



Sosijedad je bio žrtva Rivalda, poslednjeg dana avgusta 1997. Ovaj Brazilac je debitovao na "Kamp Nou" po dolasku iz La Korunje sa dva gola, prvi iz slobodnjaka, drugi je dao nakon solo prodora, posle tog meča niko nije pričao o Ronaldu koji je otišao u Inter.



I na kraju sigurno najlepši gol koji je debitant dao na "Kamp Nou". U pitanju je, pogađate Ronaldinjo koji je u svom prvom nastupu pred navijačima Barselone pokazao šta će značiti za "Kulese". On je pre 11 godina postigao golčinu koja i danas krasi neke fudbalske špice u Španiji.

Luise, na tebe je red...

Ne propustite