Luis Enrike - Start odličan, jedino je Ćavi ljut!

Autor: Boris Jovanović
subota 27.09.2014.
10:53
Izvor: Sportske.net

Ako se uporedi sa prethodnicima, Luis Enrike je bolje startovao recimo od Gvardiole i Rajkarda, ali zanimljivo da čoveku koji je pre njega bio trener ovakav start nije doneo trofej. Problem sa Ćavijem?

fcbarcelona.com
fcbarcelona.com

Povezane vesti

Enrike je dobio prva četiri meča u šampionati, ni remi protiv Malage sredinom nedelje nije pokvario utisak, Barselona deluje čvršće nego prošle godine što je i posledica ulaganja u štopere, tačnije Matjea koji se, iako osporavan, pokazao kao dobro rešenje.

"Lućo" je recimo bolje startovao od svog prijatelja i inspiracije Gvardiole koji je svoju vladavinu na klupi Barse počeo porazom od Numansije i remijem protiv Santandera. Rajkard je pre desetak godina, kada je seo na klupu imao lošu jesen, u jednom trenutku je bio 12 na tabeli, a sećate se verovatno da je drugi Van Galov boravak na klupi završio posle četiri meseca, Barsa je bila u donjoj polovini tabele.

No, zaključak teško možete da izvedete. Tata Martino je ređao pobede, dobio je prvih šest utakmica u sezoni i 13 od 14, pa nije osvojio ništa. Pokojni Tito Viljanova kome je Gvardiola ostavio kormilo je praktično titulu osvojio tokom prvog dela šampionata. Barsa je pre dve sezone, odnosno 2012. u jesen izgledala nedodirljivo, dobili su šest prvih mečeva, ali i 18 od 19 u prvom delu sezone. Čak ni mnogo slabije partije tokom proleća nisu ugrozile titulu.

U svakom slučaju stvari se razvijaju u korist Luisa Enrikea, njegov tim je pokazao da može da igra loše, kao recimo protiv Apoela i pobeđuje, što je nekim prethodnim generacijama bio problem.

Tim se i vraća korenima, sa ovakvim Mesijem koji asistira i čini saigrače boljima samo nebo je granica, to priznaju svi. Ali, ne bi valjalo da tim previše zavisi od Argentinca.

Šta je oblak na horizontu?

Situacija sa Ćavijem, ostao je u klubu, nije mu garantovano mesto u timu, ali nije ni očekivao da će tako malo igrati. Naime, sjajni plej je odigrao 29 minuta protiv Viljareala i 16 protiv Levantea od mogućih 450. U ekipi su jedino Serhi Roberto i Adrijano bili manje na terenu!

Katalonski mediji pišu da je Ćavi iznenađen, pomalo i ljut, ali da za sada to ne demonstrira, jednostavno nije takav tip. Niko nije ni očekivao da se Rakitić ovako uklopi, Hrvat zaista izgleda kao najbolja kupovina Barselone u letnjem prelaznom roku.

Katalonci danas igraju protiv Granade, Luis Enrike će opet rotirati, priča se da će danas Ćavi početi meč.

Krajnje je vreme, u suprotnom imaće problem, podsetimo da je u pitanju igrač sa najviše nastupa za Barsu i da je ostao u klubu upravo posle razgovora sa Luisom Enrikeom i tvrdnje trenera da mu je potreban i da će imati prostor da igra...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke