Luis Enrike - Kako se "zakačiti" sa najiskusnijima?

Autor: Boris Jovanović
petak 03.10.2014.
12:25
Izvor: Sportske.net

Otac Bojana Krkića pokrenuo temu o kojoj se u Kataloniji ćuti. Hoće li karakter i temperament Luisa Enrikea biti problem za svlačionicu?

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Krkić senior (i sam se zove Bojan) je nekadašnji fudbaler OFK Beograda, Sutjeske, niškog Radničkog. On je ostao u Španiji i postao skaut Barselone još 1997. Sada poznatiji kao otac Krkića juniora, nedavno je upozorio na iskustva koja je Luis Enrike imao u prethodnim klubovima, odnosno stvari koje se ponavljaju.

Naime, nije tajna da su Ćavi i Pike, kao lideri u svlačionici teško prihvatili odluku trenera da ne budu standardni, odnosno da praktično budu u drugom planu.

Ćavi je priznao da je očekivao nešto sasvim drugo kada je promenio odluku i ostao u Barseloni, dok Pike gleda ka Junajtedu, jer je jasno da nije više u prvom planu kod Asturijca.

Pitanje je kako će se to odraziti na svlačionicu jer su pomenuta dva igrača veoma uticajna i oko sebe okupljaju većinu drugih, ne računajući Mesija i strance?

"Lider u svlačionici sam ja", rekao je nebrojeno puta Luis Enrike.

"To je loše, u svlačionici vladaju fudbaleri, to je njihova teritorija", smatra Krkić.

On je podsetio na ranije epizode Luisa Enrikea, poput one u Rimu gde je vrlo brzo došao u sukob sa Totijem koji je ikona "Vučice".

Ako se sećate, sukob je počeo već u avgustu kada je Toti izostavljen iz utakmice kvalifikacija za LE protiv Slovana, tim iz Bratislave je Romu ostavio bez evropske jeseni. To je bio udarac za Luisa Enrikea, a sam Toti je kasnije priznao da je taj potez Španca obeležio njihove odnose, iako nije bilo otvorene svađe.

"Odnosi su bili prilično hladni", rekao je jednom prilikom Toti, ali je Luis Enrike demantovao da su ti odnosi bili loši i da je zbog toga napustio Rim.

U Selti je imao sličan problem, ali ne na početku sa kapitenom Borhom Oubinom. Naime, Borha je bio van tima zbog kazne, kada se vratio, trener nije želeo da menja ekipu koja dobija. Kapitenu navodno nije bilo pravo, ali svejedno, kasnije je vratio poziciju.

On je priznao da je dosta naučio od Luisa Enrikea i bio razočaran kada je ovaj otišao u Barselonu.

Dakle, Enrikeov stil ne odgovara baš svakome, za njega kažu da je uvek direktan, da ne štedi igrače, odnosno uvek kaže ono što misli i da nikada ne ulepšava stvari. Pisali smo već, veoma je strog kada je poštovanje pravila u pitanju i sa te strane je isključiviji nego recimo Gvardiola.

Čini se da je zabrinutost preterana, jer je jedini neprikosnoven Mesi koji igra jednu od najboljih sezona u karijeri na startu šampionata, pa je jasno da dok bude imao Lea na svojoj strani "Lućo" ne mora da brine...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke