''LUDNICA'' u Glazgovu, spektakularan finiš ostrvskog derbija, Kejn spasao Engleze!

Autor: Darko Mitrović
subota 10.06.2017.
19:58
Izvor: Sportske.net

Ostrvski derbi doneo pregršt uzbuđenja u finišu meča. Preokret domaćih, bili su na pragu pobede, ali slavlje im je pokvario Hari Kejn... Sigurni Danci, poraz Azerbejdžana.

EPA/ROBERT PERRY
EPA/ROBERT PERRY

Povezane vesti

U centru pažnje današnjeg popodnevnog programa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo bio je duel Škotske i Engleske u Glazgovu - 2:2 na kraju posle mnogo obrta!

Mreže su morovale tokom čitavog prvog i u većem delu drugog poluvremena. A onda, samo pet minuta pošto je ušao u igru umesto Rašforda, Okslejd Čemberlen je izrastao u junaka ove utakmice.

Igrao se 70. minut, Englezi su izveli aut sa desne strane, a onda je usledio Čemberlenov slalom kroz odbranu domaćih, ušao je u sredinu kaznenog prostora, a onda preciznim udarcem pogodio levi ugao gola golmana Gordona - 0:1.

Delovalo je da će Englezi nastaviti svoju seriju bez primljenog gola u aktuelnim kvalifikacijama, ali na ulasku u sam finiš meča, u 87. minutu, Škotska je stigla do izjednačenja.

Sve se dogodilo posle slobodnog udarca koji su domaći iznudili na više od 25 metara od Hartovog gola, Grifits je sjajno šutirao i Englezi su prvi put kapitulirali posle pet mečeva bez primljenog gola - 1:1!

Ali, to je bio samo uvod u pravi šok koji je zadesio Engleze. Tri minuta kasnije, na isteku devedesetog, Grifits iz još jednog slobodnjaka donosi Škotima potpuni preokret - 2:1!

Međutim, ni to nije bilo sve! Škotska nije uspela da u preostalih par minuta sačuva vođstvo, pa je Kejn u 94. minutu svojim golom doneo izjednačenje Engleskoj - 2:2.

Engleska je ovim remijem ostala na prvom mestu sa 14 bodova, Slovenija ima 11, a Škoti sada imaju osam.

Još jedan korak ka Mondijalu napravila je i Slovenija, koja je na svom terenu u Ljuubljani ostvarila očekivanu pobedu nad selekcijom Malte. Gosti su odolevali do poslednjih trenutaka prvog poluvremena, kada je Iličić pogodio za vođstvo Slovenaca, a na 2:0 povisio je Novaković u 84, na asistenciju Iličića.

U Grupi E, Danska je bila uspešna na gostovanju selekciji Kazahstana, slavila je sa 3:1, imala je i prednost igrača više od 43. minuta, pa je sada na drugom mestu sa tri boda više od Crne Gore koja večeras dočekuje Jermeniju.

Robert Prosinečki se neslavno oprostio od klupe Azerbejdžana, pošto je Severna Irska kao gost slavila sa 1:0. Podsetimo, popularni Robi preuzima ekipu turske Burse.

Grupa F:
Škotska - Engleska 2:2
Slovenija - Malta 2:0
20:45h Litvanija - Slovačka

Grupa E:
Kazahstan - Danska 1:3
20:45h Crna Gora - Jermenija
20:45h Poljska - Rumunija

Grupa C:
Azerbejdžan - Severna Irska 0:1
20:45h Nemačka - San Marino
20:45h Norveška - Češka

--
--
--
--
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
djomla1990CFC
Saturday, 10.06.2017
20:51

Kakav bezobrazluk ovog Harta!A samo Englezi znaju uvelicati svoje igrace kao niko!Zar mozes tolika sramota biti da za tri minute iz dva slobodnjaka preko dvadeset i nesto metara primis dva gola??Jos da su sutevi bili nesto posebno,pa ajd nebi nista covjek rekao..Koliko drvo,a kolike pare uzima..Strasno..

avatar
The Truth
Saturday, 10.06.2017
20:02

Nije Gvardiola lud,naravno da je imao razloga sto je oterao Harta.Samo Engleska ima 3 bolja golmana od njega,on je veoma precenjen.Videli smo ga danas,covek ne ume da se postavi pri branjenju slobodnih udaraca,oba gola je realno mogao da brani!

avatar
Don Carlo
Saturday, 10.06.2017
20:01

Šteta, zao mi Škotske