Ludnica na ''Mestalji'', Real dva puta vodio pa spašavao bod!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 03.01.2016.
22:19
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Valensije i Real Madrida remizirali su rezultatom 2:2 (1:1) u velikom derbiju 18. kola Lige Primere.

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

U neverovatnoj utakmici, Real Madrid je u dva navrata vodio golovima Benzeme i Bejla, ali se Valensija vraća preko Pareha i Alkasera. Real Madrid je meč završio sa desetoricom igrača pošto je u 68. minutu isključen Mateo Kovačić.

Ovim remijem, Real Madrid je propustio priliku da se približi Barseloni i Atletiko Madridu. Atletiko je lider sa 41 bodom, Barselona ima 39 i meč manje, a Real 27 bodova.

Real je od samog početka bio opasniji u svojim napadima, što je iskoristio u 16. minutu. Posle greške odbrane domaćih, Benzema je ukrao loptu, poslao je na stranu do Bejla, ovaj petom iz prve do Ronalda, a Portugalac kao na tacni do Francuza.

Ali, nekako po pravilu, nakon vođstva, tim Rafaela Beniteza se povlači na svoju polovinu što se dogodilo i večeras. Kako se bližio kraj prvog poluvremena, Valensija je preuzimala inicijativu, imala dve vrlo ozbiljne šanse nakon kornera, ali se istakao Pepe.

Najopasniji u timu domaćih bio je mladi Andre Gomes koji je bio nerešiva enigma za igrače Real Madrida, a na sreću gostiju u finišu prvog dela, njegov pokušaj u poslednjem trenutku izblokirao je Serhio Ramos.

Finiš prvog poluvremena doneo je mnogo uzbuđenja. Najpre je sudija propustio da dosudi penal za Real Madrid nakon što je Lukas Orban oborio Gereta Bejla.
Na drugoj strani, sudija je zbog starta Pepea nad Gomesom pokazao na belu tačku, a siguran izvođač bio je Dani Pareho.  

Spain Soccer La Liga


U drugom poluvremenu, Real Madrid je pokušao da napadne posle kontre, ali je večeras izuzetno nedostajao neprimetni Kristijano Ronaldo. Pored toga, osim pogotka ni Benzema se nije posebno istakao, pa vezni red Real Madrida nije imao mnogo rešenja u napadu.

Ključni trenutak na utakmici dogodio se u 68. minutu kada je posle kontre Mateo Kovačić neoprezno startovao, a sudija je odlučio da mu pokaže direktan put u svlačionicu.

Trener Valensije Geri Nevil odlučio je da pokuša da iskoristi brojčanu prednost, u igru je ubacio ofanzivca Rodriga umesto beka Orbana, dok je Rafael Benitez umesto Benzeme uveo Lukasa Vaskeza.

Međutim, u 82. minutu Geret Bejl je postigao sjajan gol, posle odličnog centaršuta Krosa, Velšanin je glavom poslao loptu u dalji ugao za novu prednost Reala.

Ali, tu nije bio kraj ludnici, samo dvadesetak sekundi kasnije, Pako Alkaser je na asistenciju Rodriga glavom matirao Kejlora Navasa. 

U nadoknadi vremena, Alvaro Negredo je imao čist zicer da donese pobedu, ali je Navas sjajno odbranio njegov udarac u situaciji jedan na jedan.

Sve golove sa ove utakmice pogledajte OVDE.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

41 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NemanjaPFC
Monday, 04.01.2016
10:53

Ronaldo kad padne odma svi traze ili faul ili penal :D

avatar
Pique0811
Monday, 04.01.2016
00:52

Ni jedan penal nije bio ni nad Baleom ni Ronaldom,Bale je isao na penal a Rona pojeoo ga onaj u duelu,jedino ak nije bilo kakvig vjetra ko danas u Insbrucku

avatar
ZGtopnik
Monday, 04.01.2016
11:04

jao nemojte sami Vi navijači Barce o penalima. jel znaš onaj vic na sportskim vjestima: Barceloni poklonjen penal a za sve ostale vijesti nebo je plavo.

avatar
ZGtopnik
Monday, 04.01.2016
15:05

hahaha ja cu pisat kaj god hoču! dal sam ja možda rekao da će vAS AFC dobit? ne nisam to reko! a i da što se tiće 2 mj. živi bili pa vidjeli! jedino znam da sigurni nečemo uzet Ligu prvaka ko vi na prevaru!

avatar
Pique0811
Monday, 04.01.2016
13:42

Budi pametan ne provaljuj se,ti o barsi nemas sta pricat a vi cete dobit u februaru

avatar
Barca4ever
Monday, 04.01.2016
00:39

Svaka cast Valensiji bez Pereza i Gaje su odlicno odigrali.Da je Gaja igrao preorao bi Danila po toj strani.Kakva je igracina ovaj Andre Gomes.

avatar
Armani
Monday, 04.01.2016
00:29

Ovo se stvarno rijetko vidja da sudije nisu na strani reala!

avatar
Benz9
Sunday, 03.01.2016
23:54

ovo stvarno ne vodi nikuda...pola sata Valensija nije mogla sastaviti 2 pasa i onda odjednom stajemo i pustamo im da rade sta hoce....da nije bilo Modrica izgubili bi sigurno...veceras je bio maestralan i uz Bejla i Benzemu jedini koji zasluzuje pohvalu za vecerasnji nastup....

avatar
tony zahirovic1234
Monday, 04.01.2016
06:38

Ove sezone nesto zapinjete sa jacim ekipama,obicno vi to resavate...Bice bolje

avatar
MESSSIKING
Sunday, 03.01.2016
23:43

Ovo su utakmice koje odlucuju uglavnom a mi gubimo tu bodove. Valjda ce biti bolje i mora bolje

avatar
real4ever
Sunday, 03.01.2016
23:35

Svaka čast savezu na delegiranju sudije koji je ili nesposoban ili toliko naklonjen Valensiji da je uništio Real. Od tri situacije za sviranje penala Realu nije svirao ni jednu. Gomila oproštenih žutih kartona za Valensiju je besmisleno. Ako je već dao Kovaačiću crveni, bilo je startova i sa druge strane koji su morali biti kartonirani. Dva žuta su isto crveni karton. Zadovoljan sam igrom i mislim da je bilo 11 na 11 do kraja da bi Real lagano dobio. I sa 10 igrača su bili bolji od Valensije jer su se Valensijini igrači potrošili. U finišu Realovi igrači su izgledli mnogo svježije. Navas spasi bod, dok Pepe i Danilo su katastrofa kao i Vaskez. Vaskez im pokloni zadnju loptu za pobjedu, a Pepe im pokloni penal. Danilo konstantno loš. Ne znam šta se dešava na relaciji Isko - Benitez, a izgleda ni odnos Hames - Benitez ne funkcioniše. Obadvojica ne dobiše ni minutu u ovako važnoj utakmici.

avatar
mIadenq
Monday, 04.01.2016
00:20

Malo vam je penala svirano ove sezone.

avatar
Barcelera!!!
Monday, 04.01.2016
02:48

Posle 2 meca u kome je Real zahvaljujuci sudijama dobio Rayo Vallecano i Sociedad, sad zbog istih nije uzeo 3 boda. Ne bi smeli da zucnu bilo sta na sudijin racun.

avatar
nolito122
Sunday, 03.01.2016
23:35

bale i luka nocas po meni odlicni uz kaylora.. uz kovacica (do crvenog ) .. kroos slabo skroz odbrana reala vrlo lose

avatar
LuisSuarezFB
Sunday, 03.01.2016
23:33

Cak i Barselona sa ovim kiksom protiv Espanjola nije puno izgubila. Tu utakmicu manje imaju protiv Sporting Hihona i to lagano dobija tako da sve zavisi od Barse. Ako sve bude kako treba na prvom su mestu nakon te tekme. Lepa akcija kod BBC ali posle odredjenog vremena su igrali lose. Neki pricaju da Pike zna kiksati a Pepe tako lose odigrao ovu tekmu kao i pre nekoliko meceva. Dosta losa odbrana Reala. Evo tri gola su primili vise od Barse. Navas vise ne moze kao pre da spasava i prima sve vise golova ali da nije njega izgubili bi utakmicu. Bejl me u pozitivnom smislu odusevio. Sasvim dobra utakmica za njega za razliku od Ronalda koji je lose igrao. I jos ono kada je pao i trazio penal a preskocio je golmana, Neki ce se zaliti da je Valensija imala pomoc sudija ali dobro. I opet govorim. Hvala Bogu sto Barsa nije dovela Danila. Dobija prednost da pokaze zasto je doveden ali dzabe. Isto tako su dovodili Kovacica u vezi sa Barsom i za njega govorim da je dobro sto nije u Barsi. Real uopste nije pogodio sa transferima a sem onog prodora Kovacica nista nije uradio. Modric opet igra dobro pa ovu tekmu lose. Kros je tako spor da nemam reci. Benzema nije lose odigrao ali moze bolje. Valensiji svaka cast. Uspeli su da otkinu 2 boda Realu i Barsi s tim sto su 3 boda bila potrebnija Realu.

avatar
ppera1
Sunday, 03.01.2016
23:32

Svakako je daleko bolji častan bod nego nečasno iživljavanje nad pokradenim i nemoćnim protivnikom. Real jasno mora biti zadovoljan bodom sa igračem manje, kao i činjenicom da je Negredo na samom kraju neshvatljivim promašajem propustio da donese sva 3 boda Valensiji, a sa druge strane i Valensija može biti zadovoljna bodom, jer im je odbrana, najblaže rečeno, bila katastrofalna.

avatar
rossonero_t
Sunday, 03.01.2016
23:30

Zna li neko ko prati Primeru sta se desava sa Stefanom Savicem koji je iz Fiorentine presao u Atletiko? Nema ga nigde a najavljivan kao veliko pojacanje...

avatar
Don Andres
Sunday, 03.01.2016
23:28

modric jedini igrac dostojan renomea real madrida. zaista je majstor.. na kraju je podjela bodova najrealniji ishod

avatar
Ognjen
Sunday, 03.01.2016
23:28

ovaj negredo ja ne mogu da verujem sta je ovaj covek promasio boze me sacuvaj

avatar
El Capitan
Sunday, 03.01.2016
23:28

Kakva luda utakmica,bez obzira na rezultat zabava je bila sjajna! Samo ću reći da su Benitez i Real sami sebe pobijedili jer ovde su morali upisati 3 boda nakon svega. Valensija je dosta slabija u odnosu na prošlu godinu. Benitez nije uveo ni Hamesa ni Iska što ne znam kako da prokomentarišem, a Vaskez je igrao trećinu utakmice. Zaista neshvatljivo. Najmanje 2 penala za Real nisu svirana plus ono nad Ronaldom je bilo diskutabilno. Izgleda da Barselona može da ispušta bodove koliko hoće jer ovaj Real ne planira da išta učini da se približi. Kova je bio sjajan ali je usred one zbrke dobio crveni i glup prekršaj ali šta je tu je. Benitezova najveća greška je Pepe koji je kriv kod dva gola. Još samo da pohvalim sjajnog Navasa za onu odbranu na samom kraju kada nas je spasio poraza. Nadam se da će se i igrači i uozbiljiti zajedno sa Benitezom jer promjena trenera ne piju vodu.

avatar
S-I-M-K-E_
Sunday, 03.01.2016
23:41

Kako te nije stid da pominjes penale koji nisu dosudjeni za Real posle onakva 2 sramotna duela na Bernabeu protiv Valjekana i Sosijedada.Bolje bi ti bilo da se uopste ne oglasavas.

avatar
rey de europa
Monday, 04.01.2016
02:13

zasto bi ga bilo sramota? za barsu je ove sezone dosudjeno 9 penala a 0 protiv nje, dok je odnos kod reala 5 - 3. Kako tebe nije sramota nesto da pricas? Ako se vec ne razumjes u fudbal sto je neoboriva cinjenica, makar tu statistiku mozes da pratis. eto toliko

avatar
El Capitan
Sunday, 03.01.2016
23:58

Auuu ala si me ugasio svaka ti čast.

avatar
Benz9
Sunday, 03.01.2016
23:56

nije samo Pepe greska...jeste kriv za oba gola ali bekovi se veceras odigrali kriminalno lose u odbrani....a sto se tice Beniteza nadam se da mu je ovo zadnja utakmica na klupi Reala....drugu utakmicu zaredom vadi najbolje pojedince i ubacuje Vaskeza koji nije ni za Castille....

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 03.01.2016
23:26

pepe kiksara ziva igra a varan greje klupu danilo koliko god da je dobar karvahal je bolji duplo benitez za celu utakmicu uradio jednu izmenu i to izmenio najboljeg igraca reala veceras benzemu a ubacio slabog vaskeza zasto nije ubacio iska ili hamesa rodrigeza igrace koji jednim pravim potezom mogu da rese mec...i prakticno sam odusevljen igrom Luke Modrica bio je fenomenalan driblinzi dodavanja presekao je dosta lopti sprecio dosta napada ispravljao greske svojih saigraca,i u duelima jedan na jedan nezaustavljiv...real je ostecen za cist penal kad je oboren bejl ali sta je tu je

avatar
CR7
Sunday, 03.01.2016
23:23

Ludilo.Ne mogu da verujem zasto Benitez igra defanzivno kad vodi 1:0 nije mu to prvi put da ovako gubi bodove.Vodio je i protiv Atletika igrao defanzivno i tako rasipao bodove pomocu protivnickog prekida.

avatar
Eccentric
Sunday, 03.01.2016
23:23

Ovo je smesno kako odbranu nemamo i to ne vide iskusni trener pa covece danilo nije kvalitet za real shvati to covek uvek ispadne, ostavlja prostor slobodan a pepe vise nije za real nikako spor ne razmislja naco je bolji i varan sad vidim da ronaldo nema sa kim da igra nije on kriv sto ne mogu da sklope pas isko trebao da igra i pobeda bi dosla lagano naravno pepe i danilo napolje a varan i carvahal in. sami smo krivi da barselona nije kiksala bezala bi 10 boda mi ne znamo da iskoristimo njihov kiks smesno. i mene zanim da mi kazete da li samo ja vidim da je danilo los igrac totalno

avatar
S-I-M-K-E_
Sunday, 03.01.2016
23:39

Bio si sinoc u euforiji posle kiksa Barse,ali sam ti rekao da se ne radujes puno,jer tvoj Real nece dobiti mec.

avatar
pasa
Sunday, 03.01.2016
23:53

Ti izgleda samo gledas Ronalda, ista da pratis fudbal zno bi da su Varan, i Karvahal, ozljedjeni po meni Kros je nocas odigrao dobru utakmicu.

avatar
Pique0811
Sunday, 03.01.2016
23:22

Kakva utakmica odavno nisam gledaoo sadrzajniju,Real opet kad povede zatvori se ko da je Valecano poveo a ne R.M.,jesu ih sudci navikli na penale padali su 5-6x u sesnestercu,Andre Gomes i R.De Paul najaci kod Valensije

avatar
Brat Sergio (Return)
Sunday, 03.01.2016
23:21

Veceras sam po prvi put navijao protiv Reala. Daj Boze da nakon ovog kiksa Benitez dobije otkaz, daj Boze.

avatar
LuisSuarezFB
Sunday, 03.01.2016
23:40

Ja sam rekao da ce se Barsa raspati i bravo za Espanjol. Poznato? Sada ne mozes da provociras. Bravo za Valensiju.

avatar
rey de europa
Monday, 04.01.2016
02:15

a okle, ostaje ovaj do kraja sezone izgleda, sve medije sam procitao, niko ne pominje otkaz konobaru. nema svrhe vise navijati protiv, ovaj se zalijepio na klupu.