''Ludilo'' od utakmice, ili kako je Svindon stigao do Vemblija!

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.05.2015.
20:22
Izvor: Sportske.net

O sinoćnjoj utakmici između engleskih trećeligaša, Svindona i Šefild Venzdeja danas se govori širom sveta!

Twitter, Swindon Town FC
Twitter, Swindon Town FC

Povezane vesti

Ove dve ekipe vodile su sinoć divovsku borbu za plasman u finale plej-ofa, preko koga put dalje vodi u Čempionšip.

Prvu utakmicu polufinala Svindon je kao gost dobio sa 2-1, a revanš ne bi privukao tako veliku pažnju da rezultat na kraju nije bio 5-5!

Mnogi su se raspitivali šta se dešavalo tokom ovog ''ludog'' dvoboja, a u prilogu možete da pogledate golove i najzanimljivije detalje.

Domaćin je furiozno ušao u meč. Golovima dvostrukog strelca Gladvina, a onda i Smita, Svindon je već posle 18 minuta igre vodio sa ubedljivih 3-0, pa se činilo da je već tada sve bilo rešeno oko imena putnika u finale.

Ali, Šefild se nije predavao. Autogolom Tompsona, pa onda i pogotkom Bašama, gosti su do poluvremena smanjili na obećavajućih 3-2.

Početak drugog poluvremena opet pripada Svindonu, koji je golom Smita iz penala povisio na 4-2, da bi ubrzo uzvratio Dejvis za 4-3.

A onda, 84. minut, Obika pogađa za 5-3 i već tada je počelo veliko slavlje domaćih navijača. Ali, gosti i dalje ne gube nadu i njihova velika upornost im se zamalo isplatila. Doun i Adams su za tri minuta postigli dva gola, za izjednačenje na 5-5 i pravu dramu u nadoknadi vremena.

Još jedan gol je gostima bio portreban za pravo čudo, ali se ono nije dogodilo, pa je Svindon ukupnim rezultatom 7-6 prošao u finale.

A finale je prava poslastica - igra se na Vembliju, 24. maja, rival Svindonu biće ekipa Prestona, a pobednik će u narednoj sezoni igrati u Čempionšipu.



Naravno, posle meča veliko slavlje igrača Svindona...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke