"Ludilo" na "Gudisonu", Srbi rešetali Hauarda!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 30.08.2014.
20:24
Izvor: Sportske.net

Čelsi nastavlja svoju pobedničku seriju na početku ove sezone, nakon meča protiv Evertona sada ima 3 pobede u isto toliko susreta.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Odlično je Žoze Murinjo sa svojom ekipom počeo novu sezonu, nakon tri meča u Premijer ligi imaju isto toliko pobeda, a Dijego Košta i Branislav Ivanović su nastavili svoj golgeterski niz.

Počelo je neverovatno dobro po ekipu iz Londona. Nakon sjajne asistencije danas odličnog Fabregasa Dijego Košta je izašao oči u oči sa golmanom Hauardom i rešio tu situaciju već u prvom minutu za vođstvo gostiju od 1:0.

Samo dva minuta kasnije Ramireš proigrava Branislava Ivanovića, naš kapiten pogađa rutinski za 2:0, a fudbaleri Evertona su bili veoma ljuti na pomoćnog sudiju zbog navodnog ofsajda.

Glavni sudija je napravio nekoliko grešaka u prvih deset minuta, a najveća je možda bila kada je Hauard uhvatio loptu van šesnaesterca.

Do kraja poluvremena nije bilo nekih preterano dobrih prilika, osim možda gola Lukakua koji je poništen opravdano. Ipak, pred sam kraj pogodak za Everton postiže Miraljas sjajnim udarcem glavom nakon centaršuta Kolmana za nadu Evertona u drugom poluvremenu.

Da je neko rekao fudbalerima Evertona da će postići dva gola u drugom poluvremenu i izgubiti utakmicu sa tri gola razlike, verovatno mu ne bi verovali. Prvo je Čelsi došao do jedne odlične prilike, Košta je propustio zicer nakon još jedne sjajne asistencije Fabregasa koji ga je spojio sa golom, da bi prvi gol u drugom poluvremenu viđen u 67. minutu.

Sjajno je Azar prošao po desnoj strani, išao je paralelno sa gol aut linijom, uputio povratnu loptu, a nesrećni Kolman je zahvatio istu i poslao je u svoj gol, bilo je 3:1 u tom trenutku u korist Čelsija.

Samo dva minuta je trebalo Karamelama da se vrate u igru, ponovo. Mekgidi je sjajno prošao po sredini terena, uposlio je Stivena Nejsmita koji igra sjajno ove sezone, a ovaj je rutinski savladao Kurtou, bilo je 3:2 u tom trenutku, ali ne zadugo.

Nemanja Matić je dobio jednu loptu na 20 metara od gola, uputio sjajan udarac levom nogom, lopta je na putu ka golu zakačila veoma malo jednog odbrambenog igrača Evertona, da bi od stative ušla u gol. Bio je ovo prvi gol Nemanje Matića od trenutka kada je došao u Čelsi.

''Ludnica'' je postajala sve veća, samo minut kasnije Lejton Bejns upućuje opasan centaršut u šesnaesterac Čelsija, do nje dolazi Eto koji svom bivšem klubu postiže pogodak, Kurtoa je nemoćan, lopta je ušla u malu mrežicu, a na semaforu je pisalo 3:4.

Britain Soccer Premier League

foto: Beta

Samo minut je trebalo fudbalerima Čelsija, tačnije Ramirešu, da ponovo vrati svoj tim na dva gola prednosti. Matić ga je odlično uposlio, a ovaj je rutinski u stilu najboljih golgetera postigao gol.

Očelkvano, Murinjo je postavio odlično svoju ekipu do kraja meča, ali je Everton propustio neverovatnu priliku, sjajno je intervenisao Kurtoa koji je sprečio domaće da se vrate u igru po četvrti put.

Nije to bilo sve do kraja meča. Didije Drogba je ušao pred sam kraj, ali je stigao da zabeleži asistenciju. Spojio je Dijega Koštu sa golom, ovaj se poigrao sa timom Hauardom i plasirao je loptu u malu mrežicu za neverovatnih 6:3! Ovo je njegov 4. gol u tri meča.

Sve golove možete pronaći OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke