Ludi "El klasiko" - Autogol, penal, crveni karton, golčine u mreži Barse!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 13.08.2017.
23:50
Izvor: Sportske.net

Neverovatna utakmica u drugom poluvremenu, Kristijano Ronaldo doneo pobedu Real Madridu koju je Asensio potvrdio. Simuliranja, penal, crveni karton, autogol...

EPA/QUIQUE GARCIA
EPA/QUIQUE GARCIA

Povezane vesti

Real Madrid je stigao do velike prednosti u prvoj utakmici Super kupa Španije, pošto je slavio protiv Barselone na gostujućem terenu sa 1:3 (0:0).

Prvo poluvreme je bilo jedno od poluvremena koje je najmanje zanimljivo u istoriji kada se radi o El klasicima.

Barselona je imala više loptu u svom posedu, imali su i jednu šansu preko Suareza koji je u 10. minutu meča šutirao pravo u Kejlora Navasa, i to je bilo skoro sve što smo mogli da vidimo u prvom delu igre.

Možemo napomenuti udarce Iska i Mesija, kao i odbranu Ter Štegena, tu je bio i šut preko gola Bejla. Malo za "El klasiko" i nas razmažene zbog dobrog fudbala koji smo gledali između ove dve ekipe.

Ipak, u nastavku je bila druga priča.

Već u 50. minutu smo videli prvi gol na meču, Isko je pokupio jednu loptu na sredini terena, stigao do leve strane gde je uposlio Marsela, a ovaj je uputio centaršut. Na pravom mestu je bio Pike, koji je poslao loptu u svoju mrežu. Na pravom mestu za Real, naravno.

Gol možete videti OVDE.

Samo dva minuta kasnije Barselona je vrlo lako mogla da dođe do izjednačenja, Deulofeu je napadao po levoj strani, uputio je centaršut, ali je Mesi malo zakasnio na loptu u petercu.

"Ludnica" na startu drugog dela se nastavila na drugoj strani, Benzema je probio po levoj strani u 55. minutu, uposlio Karvahala koji je bio na drugoj strani, on je savladao Ter Štegena, ali je na pravom mestu bio Alba koji je spasio čist gol.

Ulazak Ronalda se očekivao, a to se desilo u 58. minutu, uz salve zvižduka na tribinama Nou Kampa.

Suarez je pretio nakon kornera, Navas je odbranio njegov udarac koji je išao pod prečku, da bi na drugoj strani čekali sve do 70. minuta za novu šansu u kojoj je bio Ronaldo koji je probao "makazicama", ali bezuspešno. Samo minut kasnije je Marselo pokušao utrčavanjem sa leve strane, šutirao je, ali pravo u De Heu koji je odbranio u stilu rukometnog golmana.

Barsa je propustila sjajnu šansu u 73. minutu, Deulofeu je proturio loptu kroz noge čuvaru, uposlio Busketsa koji je imao zicer, ali nije on čovek od kojeg možete očekivati golove, što je dokazao i sada.

Onda 75. minut i dosta kontroverzi. Mesi je prvo šutirao, Navas odbranio, pokušao je kasnije ponovo Mesi u istom napadu, lopta je nekako došla do Suareza koji dolazi u izglednu situaciju protiv Navasa. Pada u svom stilu, sudija pokazuje na belu tačku i Mesi donosi izjednačenje, 1:1!

Gol i dosuđen penal pogledajte OVDE.

Ovo kao da je razgoropadilo Kristijana Ronalda.

Prošlo je samo 4 minuta od gola Lea Mesija, Kristijano Ronaldo je uzeo stvari u svoje ruke, došao do lopte, namestio se, šutirao u suprotan ugao, pogodio - 1:2!


Kristijano Ronaldo je samo dva minuta nakon toga morao napolje. Simulirao je prekršaj u kaznenom prostoru, sudija je prozreo njegovu nameru i neće imati pravo da igra sledeću utakmicu protiv Barselone. Dobra stvar u čitavoj priči za Real jeste da je u ovoj utakmici ostalo svega 10-ak minuta igre.

Imala je Barsa par opasnih napada nakon ovoga, Suarez je šutirao preko gola, a onda novi šok.

Bila je kontra Real Madrida, Lukas Vaskez je uposlio Marka Asensija, ovaj je levicom pogodio pod prečku - 1:3, što je bio i konačan rezultat ovog meča.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak