"Ludak" se vraća na Velodrom!

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 22.08.2016.
19:31
Izvor: Sportske.net

Francuski mediji pišu da će Marselo Bjelsa ponovo preuzeti kormilo Olimpika iz Marselja.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Prema saznanjima 'Frans Fudbala' Olimpik će uskoro promeniti vlasnika, to će biti nekadašnji predsednik Formula 1 tima "Lotus", Đerar Lopez, a njegov prvi potez biće vraćanje Bjelse na mesto trenera tima.

Podsetimo, kontroverzni argentinski stučnjak je vodio Olimpik u sezoni 2014/15, na 41 meču imao je skor od 21 pobede, 7 remija i 13 poraza, njegova ekipa se tada isprsila pred neprokosnovenim Pari Sen-Žermenom, ali nije uspela da izdrži trku sa 'Svecima' do kraja.

Zbog nemogućnosti uprave da zadrži tu ekipu na okupu, Marselo Blejsa je prošlog leta odlučio da ode s kormila, to je uslovilo veliki potres u Marselju, ali još više podiglo njeovu popularnost kod navijača.

U novonastaloj situaciji u vruću stolicu je uskočila legenda Real Madrida Mičel, ali su rezltati ekipe pod njegovim vođstvom bili ispod svih očekivanja. Olimpik se mučio, navijači ne pamte duži niz bez pobede na 'Veldoromu' od onog iz prošle sezone, a ni u tekućoj se ništa nije promenilo na bolje - posle prva dva kola u Ligi 1 jedini francuski klubkoji je osvajao titulu šampiona Evrope ima samo jedan osvojen bod.

Marseille Soccer League One

Očekuje se da 28. ili 29. avgista Lopez i formalno postne novi vlasnik kluba, a odmah nakon toga bi 'El Loko' trebalo da se vrati u najveću mediteransku luku.

Podsetimo, Bjelsa je ovog leta trebalo da preuzme Lacio, ali kako uprava rimskih 'Orlova' nije dovela nijedno pojačanje i time prekršila usmeni dogovor sa argentinskim trenerom, on se posle samo dva dana pokupio i napustio 'Večni grad'.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke