LŠ - 'Vatromet' u Leverkuzenu, Atletiko blizu 1/4 finala!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.02.2017.
22:35
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Atletiko Madrida poneli su fantastičan rezultat iz Leverkuzena i već sada se nalaze na pragu plasmana u četvrtfinale Lige šampiona.

Epa/Friedemann Vogel
Epa/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Ljubitelji fudbala koji su večeras pratili duel u Leverkuzenu uživali su u dinamičnoj utakmici koja je obilovala šansama i golovima, a gosti iz Madrida zadovoljniji su napustili teren "BayArene".

Atletiko Madrid savladao je Bajer Leverkuzen rezultatom 4:2 (2:0) u prvom meču osmine finala Lige šampiona i tako praktično već sada obezbedio mesto u narednoj rundi jer je teško verovati da "Farmaceuti" mogu do čuda u Madridu.

Gosti su prvi zapretili večeras ali je odbrana Bajera dobro reagovala u osmom minutu posle opasnog centaršuta sa desne strane koji je usledio kao rezultat odlično pripremljene akcije.

Nova uzbuđenja usledila su u 12 minutu, kada je u razmaku od svega tridesetak sekundi Atletiko Madrid imao dve sjajne šanse za vodeći pogodak. Najpre je Bernd Leno zaustavio udarac Antoana Grizmana, a u nastavku akcije prečka je bila saveznik "Farmaceuta" nakon nespretne reakcije Brazilca Vendela.

Ono što fudbalerima Atletiko Madrida nije pošlo za rukom u prvih petnaest minuta odloženo je za drugu trećinu prvog poluvremena u kojoj su gosti stigli do dva pogotka.

Nakon prodora po desnoj strani Saul Nigez je povukao loptu ka sredini, a onda poslao "zavijušu" levicom i smestio loptu u gornji desni ugao gola koji je u prvom poluvremenu branio Bernd Leno.

Domaći su bili u šoku, pokušali su da odmah uzvrate, ali im se to obilo o glavu jer je Atletiko posle kontranapada u 25. minutu stigao do novog pogotka i to posle greške Aleksandra Dragovića.

Kevin Gameiro povukao je kontru i sa sobom dvojicu štopera, što je ostavilo prostora da se Antoan Grizman pojavi iz drugog plana i da bez mnogo problema reši situaciju "1 na 1" sa golmanom Leverkuzena.

Završnica prvog poluvremena pripala je domaćem timu koji je u dva navrata bio blizu pogotka, a posebno se golman Moja istakao u 29. minutu kada je Kevin Krampl odlično šutirao u gornji desni ugao.

Mora se, međutim, reći da je Atletiko Madrid u 34. minutu imao fantastičnu priliku da stavi tačku na ovaj meč postizanjem trećeg gola ali je Bernd Leno fantastično reagovao kada se našao oči u oči sa Antoanom Grizmanom.

Poslednji zanimljiv detalj u prvom poluvremenu viđen je u nadoknadi vremena, kada je sudija Vili Kolum mirne duše mogao da pokaže na belu tačku posle duela u kojem je Gabi laktom udario u glavu Ćićarita Ernandeza.

Saul Nigez
Foto: Epa/Sascha Steinbach

Da će i drugo poluvreme biti jednako interesantno dalo se zaključiti već u trećem minutu nastavka, posle akcije koju je započeo i golom završio Karim Belarabi.

Akcija je krenula od strelca jubilarnog 50.000. gola u Bundesligi a nakon pasa Kevina Krampla i centaršuta Benjamina Henriksa pao je i pogodak koji je vratio nadu domaćem timu.

Samo dva minuta nakon prvog pogotka "Farmaceuta" gosti ponovo prete iz kontre a sjajni Kevin Gameiro pogađa mesto gde se spajaju stativa i prečka pa ostaje 2:1 za Atletiko.

Na isteku sat vremena igre arbitri donose odluku o kojoj se može diskutovati, ali je činjenica da je Aleksandar Dragović direktan krivac i za treći gol Atletiko Madrida jer mu je Gameiro "prodao foru" i iznudio penal na prilično jeftin način.

Momak koji je asistirao za drugi gol "Jorgandžija" i iznudio penal preuzeo je odgovornost i konačno realizovao jedanaesterac za vođstvo Atletika od 3:1.

Činilo se da je trećim golom Atletika sve bilo rešeno, ali tu nije bio kraj uzbuđenjima na "BayAreni".

Do kraja utakmice Bajer Leverkuzen stiže do drugog gola posle neshvatljive greške golmana Moje koji je ispustio loptu na nogu Stefana Savića, a onda je Crnogorac ni kriv, ni dužan završio na listi strelaca.

Pri rezultatu 3:2 za Atletiko domaći su izvršili veliki pritisak i bili jako blizu izjednačenja, a kako nisu iskoristili nekoliko izglednih šansi, od kojih najbolje u 80. minutu, usledila je kazna.

Fernando Tores je u 84. minutu postigao četvrti gol za Atletiko i tako praktično pogurao "Jorgandžije" ka četvrtfinalu, a odličnu priliku za 5:2 propustio je Anhel Korea koji je u drugom minutu nadoknade bio u stopostotnoj prilici.

Revanš susret na programu je 15. marta u Madridu, a Bajer Leverkuzen moraće da dobije Atletiko rezultatom 3:0 kako bi se plasirao u četvrtfinale.

Bajer Leverkuzen - Atletiko Madrid 2:4 (0:2)
/48' Belarabi, 68' Savić (a.g.) - 17' Saul, 25' Grizman, 59' Gameiro (pen.), 86' Tores/

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 22.02.2017
00:35

Нуко није очекивао оволико голова, али ок... Браво Атлетико!!!

avatar
Wednesday, 22.02.2017
00:05

Opet Atletiko odličan u Ligi šampiona, svaka im čast! Ako je neko zaslužio titulu prvaka Evrope u poslednjih 5 godina to je Atletiko!

avatar
MSSZRMK
Wednesday, 22.02.2017
00:51

Nisu oni nista zasluzili jer nisu u finalu jos.

avatar
CholoSimeone
Wednesday, 22.02.2017
00:02

za malo da sami sebi iskopamo rupu ali na kraju je sve super ispalo, samo sto pre da prestanemo da primamo ovakve jeftine golove

avatar
lonchy88
Friday, 24.02.2017
12:53

Kada nam se vrati godin u odbranu i oblak na gol sve ce biti puno bolje!Mene raduje ovako efikasna igra u poslednjih par utakmica. Konacno dajemo golove. U nekim ranijim mecevima puno sansi a malo golova. Idemo dalje, ako se sve poklopi mozda konacno i nasi dignu Klempavka.

avatar
P. S.
Tuesday, 21.02.2017
23:55

Očekivano i bez iznenađenja, mada nisam baš očekivao ovoliko golova na obe utakmice. Ne samo da je u prvih 6 utakmica 1/8 finala palo dosta golova, nego su i svi timovi, osim Barse, pokazali odličnu borbenost primerenu LŠ, bez obzira na svoj, kvalitet protivnika i kvalitet same utakmice, što se baš i nije dešavalo u proteklim sezonama ove runde takmičenja...

avatar
VATRENI BAVARAC
Tuesday, 21.02.2017
23:45

Ko nije gledo siti vs monako grdno se prevario utakmica je bila sou

avatar
ManUtd1993
Tuesday, 21.02.2017
23:41

Liga sampiona nikad interesantnija...

avatar
Don Carlo
Tuesday, 21.02.2017
23:37

2 meča, 14 golova, eee tragedijo od fudbala. Taktike nema.

avatar
xenon 1989
Wednesday, 22.02.2017
00:32

Eee da je to pravi fudbal obe utakmice bi se završile sa po 0:0 i to bi bila sjajna taktika i fenomenalan fudbal. Ovako lakrdija od fudbala, Pod hitno promeni nick u Di Matteo ili bar u Mourinho. :)