LŠ - Oči Evrope gledaju ka 'Vestfalenu'!

Autor: Beta Beta
utorak 27.09.2016.
09:57
Izvor: Beta

Večeras je na programu osam utakmica drugog kola grupne faze Lige šampiona, a najveću pažnju privlači repriza polufinala iz 2013. godine kada su "Milioneri" deklasirali Real na "Vestfalenu".

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa igraju u utorak od 20.45 na zagrebačkom Maksimiru protiv Juventusa utakmicu drugog kola Grupe H. Obe ekipe nisu pobedile u prvom kolu, šampion Italije odigrao je bez golova protiv Sevilje, dok je Dinamo izgubio sa 0:3 od Liona.

Fudbaler Juventusa Marko Pjaca rekao je da se nada da mu navijači Dinama iz Zagreba neće zviždati u predstojećoj utakmici u Ligi šampiona i da neće proslaviti gol ako ga postigne, pošto je ovog leta iz hrvatskog prešao u italijanski klub.

Pjaca je ovog leta iz Dinama prešao u Juventus, za koji je do sada odigrao pet utakmica u svim takmičenjima.

"Nikada neću zaboraviti šta su navijači Dinama uradili za mene u mojoj poslednjoj utakmici za klub. Naravno, nadam se da će mi i ovog puta aplaudirati, iako sam svestan da ću igrati u 'pogrešnom' dresu. Nadam se da mi neće zviždati. Ako postignem gol, neću slaviti", rekao je Pjaca.

Pjaca je naveo da će njegovu ekipu Dinamo kazniti ako ne bude odigrala najbolje što može na Maksimiru.

"Dinamo je dobar mladi tim koji će nas kazniti ako ne odigramo kako treba. Naravno, mi smo favoriti i verujem u pobedu. Dinamu želim svu sreću, osim u dve utakmice protiv Juventusa", dodao je on.

U drugoj utakmici u Grupi H Sevilja će od 20.45 na svom terenu igrati protiv Liona.

Branilac titule Real Madrid igra u utorak od 20.45 u Dortmundu protiv Borusije i pokušaće da ostvari prvu pobedu na gostovanju protiv te ekipe. Borusija i Real odigrali su do sada pet utakmica na stadionu "Vestfalen", a nemački tim juri četvrtu uzastopnu pobedu.

U prvom kolu Borusija je pobedila Legiju sa 6:0, a Real se jedva izvukao protiv Sportinga iz Lisabona 2:1, golovima Kristijana Ronalda u 89. i Alvara Morate u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

U drugoj utakmici u Grupi F, u duelu poraženih ekipa iz prvog kola, Sporting će u Lisabonu igrati protiv Legije iz Varšave.

Fudbaleri Lestera igraju u utorak od 20.45 na svom stadionu protiv Porta, utakmicu drugog kola Grupe G. Ekipa Klaudija Ranijerija u duel ulazi posle poraza od Mančester junajteda 1:4 u prvenstvu, a na ruku joj ide statistika Porta, koji je izgubio 15 od 17 utakmica u Engleskoj.

U timu šampiona Engleske najverovatnije neće biti golmana Kaspera Šmajhela zbog povrede prepone, dok će portuglaski tim igrati bez jednog od najboljih igrača Serhija Oliveire, koji je povređen od avgusta.

Lester je u prvom kolu pobedio Briž u Belgiji sa 3:0, a Porto je odigrao 1:1 sa Kopenhagenom.

Kopenhagen će u drugoj utakmici u grupi igrati na svom terenu protiv Briža od 20.45.

U Grupi E CSKA će u Moskvi od 20.45 igrati protiv Totenhema i to će biti njihov prvi takmičarski meč. Engleski tim nema pobedu u poslednje četiri utakmice u Ligi šampiona, od kojih je pretrpeo tri uzastopna poraza.

Londonski klub je u prvom kolu na Vembliju izgubio od Monaka sa 1:2, a CSKA je odigrao 2:2 sa Bajerom iz Leverkuzena.

U drugoj utakmici u Grupi E Monako će od 20.45 na svom terenu igrati protiv Bajera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ProudKnight
Tuesday, 27.09.2016
10:40

Navijač sam Reala, ali se plašim ove utakmice. Dortmund igra fenomenalno i oku dopadljivo, ove sezone, dok se Real muči, igra jednolično i bezidejno. Ne plašim se poraza, ali se plašim eventualne katastrofe i nakon toga potpunog rasula u timu, nakon toga. Ipak, potajno se nadam pozitivnom rezultatu i nekom remiju recimo, jer nikad se ne zna, možda večeras sve iznenade i odigraju odličnu utakmicu, za promjenu. U svakom slučaju utakmica večeri.

avatar
Brat Sergio_Undecima
Tuesday, 27.09.2016
12:41

Dortmund je favorit veceras i od njih se ocekuje da odigraju onako kako igraju od pocetka ove sezone. Dok Real ne moze biti losiji nego sto jeste, mislim po igri. Tako su nas otpisivali i protiv barce prosle sezone na Camp Nou pa je Real odigrao jako dobru utakmicu i naravno pobjedio. Realu ce mnogo da fali Kazemiro, on je spajao vezni red sa odbranom. Dortmund jeste jak i neugodan, ali ipak je na drugoj strani Real kojeg ne bih otpisao lako kao sto svi rade.

avatar
bebel
Tuesday, 27.09.2016
10:23

Ja tu igram X.

avatar
MSSZRMK
Tuesday, 27.09.2016
10:22

Oci Simketa i kompanije gledaju ka Vestfalenu.

avatar
choda gauchooo
Tuesday, 27.09.2016
10:14

bice vrhunska utajmica borusija- real..... mozda i najbolja od pocetka sezone.....

avatar
bebel
Tuesday, 27.09.2016
10:12

U prvoj rečenici kaže da Juventus igra protiv Juventusa?! Mislim da će Juventus to dobit, ako ne bude neriješeno, he he...