LŠ - Oblak ''začarao'' mrežu, remi na ''Kalderonu''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.04.2015.
22:36
Izvor: Sportske.net

Sjajne odbrane Jana Oblaka u prvom poluvremenu i velika nervoza u drugom, glavna su obeležja večerašnjeg madridskog dvoboja u četvrtfinalu Lige šampiona.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Fudbaleri Atletika i dalje su neporaženi ove sezone u duelima sa gradskim rivalom.

Večeras su pred svojim navijačima na ''Kalderonu'' igrali nerešeno, bez golova, 0-0, pa je i dalje potpuno neizvesno ko će u polufinale Lige šampiona.

Atletiko u podređenoj ulozi u prvih dvadesetak minuta, nervozni su bili Simeonovi puleni, koji su od starta pokušavali da izvrše pritisak na našeg sudiju Milorada Mažića.

Na drugoj strani, Real je imao inicijativu, Bejl je vrlo brzo ušao u prvu šansu, i to stopostotnu u trećem minutu, kada je pobegao defanzivcima domaćih, izbio sam pred Oblaka, ali je golman Atletika izašao kao pobednik. Nešto kasnije je, u par navrata, pripretio i Ronaldo iz slobodnih udaraca sa dvadesetak metara, ali Oblak je i dalje siguran.

Nastavljali su se ataci Reala, u 32. minutu ''dalekometna paljba'' Gareta Bejla, ali Oblak je ponovo sjajan na golu!

Pet minuta kasnije, korner za Real, usledio je sjajan pokušaj Hamesa Rodrigeza, a epilog isti - Jan Oblak je nesavladiv!

Koji minut kasnije na drugoj strani, iznenadna šansa za Grizmana, posle velike greške Serhija Ramosa, ali i Kasiljas je na visini zadatka. Brani taj udarac sa dvadesetak metara. 

Do kraja prvog poluvremena, nova prilika za Rodrigeza, iskosa sa leve strane i po ko zna koji put, Jan Oblak fantastično interveniše!

Zbog svih ovih sjajnih odbrana, Jana Oblaka su mnogi već na poluvremenu ''proglasili'' igračem utakmice.

U nastavku, mnogo više nervoze, nego majstorija na terenu, ali ne možemo reći da to nismo i očekivali u ovako važnoj utakmici.

Naš najbolji arbitar Milorad Mažić je zato u drugih minuta imao mnogo teži posao, kako on, tako i njegovi pomoćnici, a posebno mu je otežavao Mario Mandžukić, koji se razbesneo pošto ga je Serhio Ramos zakačio laktom u glavu u jednom duelu i pritom ga rasekao.

Foto: Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

mandzukic

Nešto kasnije, još jedan (pre)oštar duel, ovog puta Mandžukića i Karvahala, kada su radile i pesnice, a sve ove situacije možete da pogledate OVDE.

Kako se bližio kraj meča, Atletiko je postajao sve opasniji u napadu, pogotovo u samom finišu meča, kada su domaći stvorili dve ozbiljne prilike pred Kasiljasovim golom.

Ipak, gosti su se odbranili i nisu dozvolili da Atletiko pred svojim navijačima stekne prednost pred revanš, koji je na programu za osam dana na ''Santjago Bernabeu''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke