LŠ - Mučenje favorita, može li Partizan da profitira?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 12.07.2017.
21:53
Izvor: Sportske.net

Na prvih devet mečeva drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona zakazanih za sredu uveče favoriti su uglavnom imali probleme. Evo kako bi Partizan mogao da profitira.

Epa/Salvatore Di Nolfi
Epa/Salvatore Di Nolfi

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana startovali su u kvalifikacijama za Ligu šampiona pobedom nad šampionom Crne Gore od 2:0 i time napravili krupan korak ka plasmanu u treće kolo.

Jasno je da tek predstoji revanš i da nema prostora za opuštanje, ali Partizan ne bi smeo da dozvoli sebi da ispusti stečenu prednost i da, ne daj Bože, bude eliminisan od dosta slabijeg protivnika.

Za razliku od crno-belih favorizovani klubovi, bolje rečeno oni koji su bili povlašćeni na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, imali su dosta problema.

Na prvih devet utakmica koje su bile na programu večeras samo su Legija, Astana i Maribor došli do rezultata koji se mogu smatrati dobrim uoči revanš utakmica.

Tim Miroslava Radovića savladao je kao gost prvaka Finske sa 3:0 i čini se da je već obezbedio mesto u trećem kolu. Radović nije igrao zbog povrede.

Šampion Kazahstana savladao je kao gost letonski Spartaks rezultatom 1:0, a jedini gol za Astanu postigao je Partik Tvumasi u drugom poluvremenu utakmice. Pošto se revanš igra u kazahstanskoj prestonici za očekivati je da Astana prođe u treće kolo.

Maribor je kao gost bio bolji od Zrinjskog i slavio sa 2:1 što šampionu Slovenije garantuje dobru polaznu osnovu pred revanš koji je na programu za sedam dana.

Odlične rezultate ostvarili su Vardar, Alaškert i Honved. Makedonci su odigrali 1:1 sa Malmeom u gostima, dok je šampion Jermenije istim rezultatom završio meč sa BATE Borisovim u Belorusiji!

Hapoel Ber Ševa ima "mršavu" prednost od 2:1 pred revanš sa Honvedom u Mađarskoj i nema sumnje da nas čekaju jako zanimljivi drugi mečevi.

To važi i za par Žalgiris - Ludogorec jer je šampion Litvanije posle preokreta uspeo da savlada šampion Bugarske. Ludogorec je postigao gol u gostima što je olakšavajuća okolnost ali nema sumnje da može da bude neizvesno.

APOEL je slavio minimalcem na Kipru protiv Dudelanža, a sa 1:0 je Šerif savladao šampiona Albanije Kukeši.

Ovakav rasplet u pojedinim mečevima odgovara i šampionu Srbije, evo i zbog čega.

Žreb za treće kolo biće obavljen u petak, o tome smo opširno pisali OVDE!

Partizan bi kao nepovlašćen mogao da se sastane u trećem kolu sa pobednikom duela BATE Borisov - Alaškert ili Žalgiris - Ludogorec što znači da u slučaju iznenađenja jednog od pomenutih klubova može da dobije "slabijeg" rivala.

Navijači će se setiti da je takav slučaj bio kada je Artmedija izbacila Seltik, samo se tada "slabiji" rival nije pokazao kao dobra opcija pošto je šampion Slovačke eliminisao crno-bele posle penala.

Rezultati do sada odigranih utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona:

utorak
Karabag 5 - 0 Samtredija
Rijeka 2 - 0 TNS
Hibernijans 0 - 3 Salcburg
Partizan 2 - 0 Budućnost

sreda
Spartaks 0 - 1 Astana
Malme 1 - 1 Vardar
Šerif 1 - 0 Kukeši
BATE 1 - 1 Alaškert
Žalgiris 2 - 1 Ludogorec
Zrinjski 1 - 2 Maribor
Hapoel Ber Ševa 2 - 1 Honved
APOEL 1 - 0 Dudelanž
Marihamn 0 - 3 Legija
Žilina 1 - 3 Kopenhagen
Hafnarfjordur 1 - 1 Vikingur
Dandalk 1 - 1 Rozenborg

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Offside
Wednesday, 12.07.2017
22:16

Vec posle ovih rezultata se moze reci da ce Partizanu biti lakse u trecem kolu nego sada.Ja sam gledao utakmicu Bate Borisova smatrajuci da su opasni,kao i snimke sa ostalih utakmica i malo je reci da nisam odusevljen igrom.Legija je jedina odradila genijalan posao,neverovatno tacni pasovi i cista igra da je to neverovatno.Ja sam siguran da ce ispasti sigurno barem tri favorita pre svih Malme,Bate i Zrinjski,mislim i da ce tesko dalje moci i Ludogorec koji je po snimcima na nivou nase Vose,igra Astane je smesna i sutevi su se svodili sutiraj cim imas prostor,njih bi pojeli,Serif je igrao previse opusteno uz mnogo taktiziranja pa je i tako mogao da primi gol od slabije ekipe.Sve u svemu mi treba da se plasimo samo Olimpijakosa i Legije,ove ostale mi jedemo za rucak po svemu sto smo prikazali mi i oni.Malo sam razvukao da bih docarao mojim Grobarima da nemaju razloga za strah ovih kvazi favorita,ovi su sitni za nas.

avatar
Čerek Republika Srps
Wednesday, 12.07.2017
23:51

Gdje je to Zrinjski favorit,nesto si pobrkao.

avatar
El Matador PFC-FCB
Thursday, 13.07.2017
13:17

Šerif ili pobednik duela BATE - Alaškert i put do plej-ofa nam je otvoren. A u plej-ofu Seltik.

avatar
Offside
Thursday, 13.07.2017
00:25

Vece sam sanse davao Zrinjskom da ce pobediti makar minimalnim rezultatom jer su igrali kuci.Iskreno ni Maribor ni Zrinjski nisu nesto posebno ali eto po meni je Zrinjski veceras bio blagi favorit.Mada bih voleo kada bi dobili Maribor za koji sam smatrao da je ekipa prosek.

avatar
napred Panktizan!
Wednesday, 12.07.2017
22:14

Steta za Zilinu, vodili su 1:0 dobili crveni i raspali se. Sve u svemu Partizan moze da se nosi sa 7/10 favorita, a kad bi dobili autsajdera to bi bila premija.

avatar
Offside
Thursday, 13.07.2017
16:06

Mi se realno mozemo nositi i sa ta 2 favorita,izuzev Olimpijakosa protiv kojeg nemamo sansi.Ako si mislio da su druga 2 Legija i Kopenhagen,i tu imamo velike sanse jer imaju pukotine u igri,Legiji uzeti posed i ona je gotova a Kopenhagen na istu foru uz prodore po strani posto su ocajni skakaci i ocajni na markiranju.Moje misljenje je da mi mozemo sa 9/10 bez ikakve skromnosti,nikoga se ne treba plasiti svi ovi klubovi su pokazali slabosti.

avatar
kosingas
Wednesday, 12.07.2017
22:08

Hoću Ludogorec i kraj