LŠ - Ludnica u Kazahstanu, prošli Srbi iz Astane!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.07.2016.
18:00
Izvor: Sportske.net

Šampion Litvanije Žalgiris bio je na korak od plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona ali je golom Marina Aničića u 4. minutu nadoknade vremena Astana prošla dalje.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Više nego uzbudljiv meč odigrali su Astana i Žalgiris u kazahstanskoj prestonici, a sreća je na kraju bila uz domaći sastav koji je zahvaljujući golu u 4. minutu nadoknade vremena prošao dalje.

Fudbaleri Astane savladali su Žalgiris sa 2:1 (1:0) i obezbedili plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, dok šampion Litvanije završava svoje evropski put za sezonu 15/16.

Apsolutni junak utakmice odigrane na "Astana Areni" bio je bivši štoper Zrinjskog Marin Aničić koji je sa dva gola srušio Žalgiris i odveo kazahstanskog šampiona u narednu rundu takmičenja.

Bosanskohercegovački internacionalac doveo je Astanu u prednost u 31. minutu i to je bio rezultat koji je odgovarao domaćinu, imajući u vidu da prva utakmica završena bez golova.

Početkom drugog dela igre dogodilo se ono od čega su svi u Astani strahovali. Gosti su stigli do gola i rezultata koji im je garantovao plasman u treće kolo kvalifikacija gde bi se i našli da u 94. minutu utakmice Aničić nije postigao drugi gol i poslao Astanu dalje.

Ne treba podsećati na to da boje Astane brane Nenad Erić, Nemanja Maksimović i Đorđe Despotović, ali su na drugoj strani razočarani ostali bivši fudbaleri Crvene zvezde Andrija Kaluđerović i Mamadu Mbođ, kao i pitomac Partizanove fudbalske škole Matija Ljujić.

Naredni rival kazahstanske Astane biće pobednik dvomeča Seltika i Linkolna gde šampion Gibraltara ima gol prednosti posle prve utakmice.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke