LŠ (kvalifikacije) - Maksa i drugovi prošli i sa igračem manje!

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.07.2015.
17:59
Izvor: Sportske.net

Prvi današnji revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona odigran je u Kazahstanu, gde je domaća Astana uspela da nadoknadi rezultatski minus iz prvog meča protiv Maribora.

fca.kz
fca.kz

Povezane vesti

Ekipa kazahstanske Astane plasirala se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto je danas pred svojim navijačima savladala Maribor rezultatom 3-1.

Podsetimo, slovenački klub je prvi meč dobio sa 1-0, pa je Astana danas imala težak zadatak da izbori rezultat koji je vodi u narednu rundu takmičenja.

Domaći, za koje je od prvog minuta zaigrao naš mladi reprezentativac Nemanja Maksimović, ali i doskorašnji fudbaler Partizana Branko Ilić, povela je već posle 12 minuta igre, kada je Džolčijev zatresao mrežu golmana Handanoviča.

Problemi za ekipu Astane počeli su od 39. minuta, kada je Rajčević izjednačio na 1-1, ali je samo četiri minuta kasnije, Kanjas vratio vođstvo domaćima i rezultatom 2-1 se otišlo na odmor.

U poluvremenu je Maksimović zamenjen, a njegovom timu je bio neophodan bar još jedan gol kako bi izborili rezultat koji ih vodi u sledeće kolo.

I uspeli su da ga postignu u 58. minutu, kada je Tumasi postavio konačnih 3-1.

Međutim, u 67. minutu je strelac drugog gola Kanjas zaradio drugi žuti karton, pa je Astana u poslednjih 25 minuta imala igrača manje na terenu. Ipak, uspela je da sačuva prednost i izbori za nastavak takmičenja u kvalifikacijama za LŠ.

U sledećem kolu, Astana će na megdan finskom Helsinkiju.

U prilogu pogledajte odlučujući gol na današnjem meču.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Totti10
Wednesday, 22.07.2015
20:14

Jel Astana bila favorit u ovom dvomecu po koeficijentu?Ili je Maribor imao bolji koeficijent?

avatar
parnivaljak26
Wednesday, 22.07.2015
23:14

Maribor je bio nosilac.

avatar
Totti10
Thursday, 23.07.2015
13:15

Znaci jedan favorit manje i uz Ludogorec to su dva tima koja su imala bolji koeficijent od nas.